h

Geslaagd optreden Michael van Rengs bij verkiezingsavond werkgevers Horst aan de Maas

16 oktober 2009

Geslaagd optreden Michael van Rengs bij verkiezingsavond werkgevers Horst aan de Maas

Donderdag 15 oktober organiseerden de werkgeversorganisaties LLTB, MKB,Centrum Management Horst en de Industriele Club Horst, Sevenum, Maasdorpen een verkiezingsdebat in het kader van de raadsverkiezingen op 18 november. De lijsttrekker van de SP, Michael van Rengs liet een frisse wind waaien door de bomvolle zaal van het Gasthoes. In zijn betoog kwam de visie van de SP over de toekomst van Horst aan de Maas duidelijk naar voren: minder schaalvergroting, meer balans tussen ruimte, landbouw, natuur en recreatie, 'ja' voor het behoud van agrarische gezinsbedrijven en 'nee' tegen het neo-liberale beleid en schaalvergroting, dat leidt tot oneerlijke concurrentie en stoppen van (agrarische) bedrijven. De discussie tussen de lijsttrekkers van SP, CDA, PvdA/PK, Essentie en D66 werd geleid door Simone van Trier van L1-TV.

Onder leiding van Simone van Trier (L1-TV) gingen de lijstaanvoerders Michael van Rengs (SP), Leon Litjens (CDA), Birgit op de Laak (PvdA/PK), Freek Selen (Essentie) en Henk Kemperman (D66) in op de thema’s "lokale ontwikkeling van de agrarische sector", "Toeristische status", "Centrumontwikkeling en kleine kernenbeleid" en "Doorontwikkeling bedrijventerreinen".

SP-lijsttrekker Van Rengs wist op kernachtige wijze de belangrijkste punten van de SP met betrekking tot deze thema's naar voren te brengen. Hij ging onder andere in op de bezwaren van de SP tegen Klavertje Vier en het Nieuw Gemengd Bedrijf. Hij pleitte voor een toekomstgericht beleid en voor een goede reconstructie van het platteland. in dat kader moeten agrarische bedrijven niet alleen vergroten maar ook verbreden en meer samen werken. Produceren voor de regio, kwaliteit en afzet regelen en daardoor voorkomen dat bedrijven in financiële problemen komen en voorkomen dat er leegstand komt, dat is de inzet van de SP voor de komende jaren.

Over de bezuinigingen op de gemeentebegroting - die nodig zouden zijn in verband met de recessie - is de SP - meer dan de andere partijen - erg duidelijk: Minder advies door externe bureau’s, meer zelf doen in samenwerking met andere gemeenten en geen vergroting van het aantal parkeerplaatsen in Horst. Wat betreft de bedrijventerreinen is de SP ook heel helder: In plaats van veel nieuw aangelegde bedrijventerreinen kunnen de meer dan 100 ha vrijliggend bedrijventerrein geherstructureerd worden.

Tenslotte maakte Van Rengs duidelijk dat de SP de burgers serieus neemt en de afstand tussen burgers en politiek wil verkleinen. Een verdiend applaus viel hem ten deel.

U bent hier