h

Actie "65 blijft 65" groot succes in Horst aan de Maas

11 oktober 2009

Actie "65 blijft 65" groot succes in Horst aan de Maas

De SP Horst aan de Maas heeft zo'n vierhonderd handtekeningen opgehaald voor de landelijke actie "65 blijft 65", de actie om de plannen van het CDA-PvdA-CU-kabinet om de pensioenleeftijd te verhogen naar 67 jaar, te bestrijden. De bereidheid tot tekenen is ook in Horst overweldigend.
Teken de petitie

Hoewel de gemeenteraadsverkiezingen op stapel staan, wordt door een aantal actieve leden van de afdeling toch tijd vrij gemaakt om handtekeningen te verzamelen voor de petitie tegen de ophoging van de AOW leeftijd naar 67 jaar en de ZO-krant uit te delen, die verder in gaat op de plannen van de regering en de motieven waarom 65 65 kan blijven...

De eerste keer dat enkele leden handtekeningen verzamelden was op zaterdag 26 september. Deze actie liep als een trein. Binnen anderhalf uur waren ruim 200 handtekeningen verzameld. Een vervolgactie op zaterdag 10 oktober jl. voegde daar ondanks het zeer wisselvallige weer wederom bijna 200 handtekeningen aan toe, wat het totaal rond de 400 brengt. Een prima resultaat! Ook landelijk is de actie zeer succesvol. De 100.000 handtekeningen zijn al weer gepasseerd.
Agnes Kant
De ZO-kranten met als thema "65 blijft 65" vond gretig aftrek. In deze krant staan verschillende artikelen, waarin achtergrondinformatie over dit thema gegeven wordt. Duidelijk wordt gemaakt dat de plannen van de regering om de AOW-leeftijd op te schuiven naar 67 jaar ongewenst, onzinnig en onnodig zijn. Veruit de meeste reacties van de ondertekenaars kwamen neer op: “Ik moet er niet aan denken “, of “Ik weet niet of ik dat wel haal”. Veel mensen zijn het eens met het recht om te mogen stoppen als je 65 bent, maar niet de plicht. En ook andersom: voor hen die willen en kunnen het recht om door te werken tot je 67, maar niet de plicht. De petitie werd ondertekent door zowel jong als oud.

Op 30 juli deed de nationale actiekaravaan Horst aan. Daarover kunt u hier meer over lezen.

U bent hier