h

SP: Vraagtekens bij uitplaatsing WSW-ers

20 december 2008

SP: Vraagtekens bij uitplaatsing WSW-ers

De NLW-groep wil 60% van de mensen die nu nog binnen de werkplaatsen van de Sociale Werkvoorziening in Venray en Panningen werken, extern bij commerciële bedrijven gaan plaatsen. Dat deelde de leiding van NLW haar medewerkers mee op een bijeenkomst op 24 november 2008. De mededeling riep veel onrust op onder de WSW-ers. Een aantal van hen - uit de gemeente Horst aan de Maas - nam contact op met de SP, die vervolgens een brief schreef naar het college van B&W, waarin om opheldering werd gevraagd.

Hendrik Hazeu, de SP-woordvoerder in de gemeenteraad van Horst aan de Maas, vraagt het college of zij een doelstelling van uitplaatsing van 60% van het werknemersbestand onder de huidige economische omstandigheden reëel vindt en of B&W kunnen garanderen dat bedrijven onder deze omstandigheden zorgen voor adequaat aangepaste arbeidsplaatsen. Ook vraagt hij het college of ze kunnen garanderen dat bedrijven in samenwerking met het NLW zorgen voor goede begeleiding van de extern geplaatste SW-ers.

Hazeu is van mening, dat in economisch zware tijden beter kan worden gestreefd naar uitbreiding van de arbeidsplaatsen voor SW-ers binnen het NLW, dan te proberen deze SW-ers extern onder te brengen en hij vraagt B&W dan ook, of ze het met hem eens zijn.

De brief aan het college van B&W kunt u hier lezen.

U bent hier