h

Riky Schut te gast op Prinsjesdag

20 september 2007

Riky Schut te gast op Prinsjesdag

Afgelopen dinsdag, de derde dinsdag van september, stonden alle televisiecamera's in Den Haag, op het Binnenhof. Prinsjesdag, de officiële opening van het parlementaire jaar, trok weer alle aandacht. Koningin Beatrix leest de Troonrede voor.Kamerleden kunnen bij de Troonrede gasten uitnodigen. De SP-Tweede Kamerleden namen die gelegenheid te baat om gasten uit het midden van de samenleving uit te nodigen, om met hen te luisteren naar de Troonrede in de Ridderzaal. Zo nodigde Tweede Kamerlid Remi Poppe Riky Schut uit Lottum als representant vanuit de landbouwsector.

We hebben Riky Schut, lid van de SP Horst aan de Maas, natuurlijk gevraagd naar haar ervaringen. Riky: "Het is een hele belevenis om de troonrede een keer van dichtbij te horen en mee te maken. Ik was natuurlijk gespitst op de inhoud van de rede. Wat mij opviel waren de volgende uitspraken: 'Het beleid is gericht op innovatieve economie' en 'ondernemers in de land-en tuinbouw worden op innovatiever werken ondersteund', maar ook 'er worden beperkingen gesteld aan het bouwen in open ruimte om daarmee het landschap te verbeteren', en 'een duurzaam Nederland is ook een mooie natuur en een vitaal platteland'.

Troonrede algemeen...
"Zo’n troonrede is erg algemeen", stelt Riky, "en er zitten op het eerste gezicht niet veel standpunten in die de SP kan delen. Natuurlijk komen de achterliggende cijfers komende weken aan de orde in de debatten en kan de SP zich pas echt actief inzetten".Remi Poppe ontvangt de folder van 'Behoud de Parel' waarin de stickeractie wordt aangekondigd. Riky heeft overigens niet alleen zitten luisteren naar de koningin. Ze is natuurlijk ook actief geweest. Riky: "Ik heb natuurlijk aandacht gevraagd voor de actie “Behoud de Parel” en de folders uitgedeeld". Daarmee leverde Riky een bijdrage aan de start van de Sticker-actie" die de actiegroep "Behoud de Parel" deze week is gestart met het overhandigen van de eerste sticker aan de voorzitter van de Dorpsraad van Grubbenvorst.

U bent hier