h

Kritische vragen SP bij evaluatie openingstijden Horeca

19 november 2006

Kritische vragen SP bij evaluatie openingstijden Horeca

Tijdens de raadsvergadering Hendrik Hazeuvan 14 november j.l. is onder andere de evaluatie van de openingstijden van de Horeca besproken. SP-raadslid Hendrik Hazeu stelde kritische vragen en stelde voor de burgers meer bij de evaluatie te betrekken.

Voorstel
In de raadsvergadering stelde SP-raadslid Hendrik Hazeu: "De cijfers van de evaluatie zijn goed. Goed genoeg om het beleid terzake voort te zetten". Hij reageerde daarbij op de presentatie van de evaluatie. "Wel is er kritiek op de uitvoering", zo ging Hazeu verder. Naar zijn mening is het een gemiste kans om de belanghebbende omwonende burgers van het centrum er niet bij te betrekken. Hij stelde daarom voor dit jaar als een pilot te beschouwen. Als een zogenaamde nul-meting. Voor de toekomst dienen de betrokken burgers te worden geïnformeerd en op gezette tijden dienen evaluaties te worden gehouden.
Op dit voorstel reageerde de burgemeester, de verantwoordelijk portefeuillehouder, dat hij eerst met de betrokken horeca-ondernemers en politie overleg wil voeren. Maar hij sloot niet uit in een later stadium ook de burgers er bij te betrekken.

U bent hier