h

Geslaagd debat Tweede Kamerleden over volkshuisvestingsbeleid.

2 november 2006

Geslaagd debat Tweede Kamerleden over volkshuisvestingsbeleid.

De discussiebijeenkomst over Volkshuisvesting die gisteravond plaats vond in de Leste Geulde in Horst was succesvol. De bijeenkomst werd georganiseerd door de werkgroep Volkshuisvesting van de SP afdeling Horst aan de Maas. Sprekers waren Raymond Knops (CDA), Lia Roefs (PvdA) en Remi Poppe (SP).Kamerleden Raymond Knops (CDA) en LIa Roefs (PvdA)

Na een interessante inleiding van Remi Poppe over de ontwikkelingen van de volkshuisvesting vanaf de jaren '90 in de vorige eeuw tot nu werd er dieper ingegaan op onder andere slopen, renoveren, de verkoop van huurwoningen en de rol van de woningcorporaties.Inleiding door Remi Poppe (SP)

Duidelijk werd dat de PvdA in de afgelopen jaren - sinds ze in de oppositie zitten - op het terrein van volkshuisvesting een stuk richting de SP is opgeschoven. Zowel Lia Roefs (PvdA) als Remi Poppe (SP) kwamen tot de conclusie: wonen is een primaire levensbehoefte, op een geliberaliseerde woningmarkt zal dit altijd naar de achtergrond worden geschoven. Het gaat dan immers om de winst. Raymond Knops kon zich als enige wel vinden in een invoering van de liberalisering van de woningmarkt. Hij stelde wel dat eerst de krapte op de markt opgelost moest worden door een flink aantal woningen bij te bouwen, voordat die liberalisering ingevoerd zou worden.
De zaal
Al met al een geslaagde avond. De discussie was goed en ging de diepte in. Ook vanuit de zaal werden vragen gesteld. Onder andere over volkshuisvestingsonderzoeken en de politiek die vervolgens toch anders besluit dan de onderzoeken aanbevelen...
De zaal
De zaal

U bent hier