h

Gemeenteraad blijft "de baas" over centrum Horst

21 september 2006

Gemeenteraad blijft "de baas" over centrum Horst

In de gemeenteraad van 19 september is de intentieovereenkomst voor het centrum van Horst besproken. In de overeenkomst worden afspraken gemaakt tussen de gemeente en een tweetal project-ontwikkelaars, die drie deelplannen gaan maken voor het Horster centrum. De intentieovereenkomst volgt op de structuurvisie die in 2005 door de raad is vastgesteld. In de structuurvisie staat omschreven welke locaties op de schop moeten en aan welke eisen de plannen moeten voldoen. Het voorstel van de SP om een lijst van karakteristieke panden op te stellen, waar de projectontwikkelaars van af moeten blijven, is overgenomen. Gemeente de baas in het centrum!

Voor de SP is het van belang dat Horst een herkenbaar centrum krijgt. Een centrum waar het prettig is om te verblijven, winkelen en wonen. Onze lokale ondernemers moeten de kans en de ruimte krijgen om een goede boterham te verdienen, daarom moeten deze mensen insensief betrokken worden bij de verdere ontwikkeling van de plannen.

Karakteristieke en beeldbepalende panden zoals pand Nelissen aan de Herstraat mogen niet verdwijnen. Pand Nelissen.Om van tevoren duidelijk te hebben welke panden voor het nageslacht bewaard moeten blijven heeft de SP voorgesteld om een actuele lijst op te stellen met panden die behouden moeten blijven. Deze lijst wordt de komende maanden opgesteld.

De komende jaren gaat er op een drietal locaties worden gebouwd. In de raadsvergadering heeft de SP uitdrukkelijk aangegeven dat ze per locatie haar afweging wil maken. Want de SP is van mening dat gemeenteraad uiteindelijk moet bepalen welke panden er eventueel worden afgebroken en welke deelplannen acceptabel zijn. Op deze manier kan de gemeente uiteindelijk de regie over het centrum behouden. Wethouder Litjens heeft dit toegezegd. Op basis daarvan heeft de SP ingestemd met de intentieovereenkomst voor het centrum van Horst.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Thijs Coppus: 077-3988100

U bent hier