h

Deur dicht en de straat op!

28 augustus 2006

Deur dicht en de straat op!

Wordt er sinds de verkiezingen meer en beter naar de burger geluisterd?
Het nieuwe college had het plan om alle deuren naar buiten open te gooien. De oordoppen die de leden van het vorige college in hadden, blijken door al het rumoer versleten en worden niet vervangen. Burgemeester en wethouders willen de burgers vaker betrekken bij de besluitvorming en de processen doorzichtiger maken.
Er is inmiddels een half jaar verstreken. Is er iets veranderd? Reageer op de stelling: Er is sinds de verkiezingen niets veranderd!

Wat heeft de burger ervaren van de nieuwe opstelling van "de politiek"? Wordt er meer en beter naar hem/haar geluisterd? Denk aan wat we ondertussen de ‘skatebaanaffaire’ zijn gaan noemen. Maar er is zoveel meer.

Politiek is iets van de gemeenschap. Dit betekent dat de bevolking zoveel mogelijk bij de besluitvorming moet worden betrokken. De burgers moeten niet alleen worden gehoord, maar er moet ook naar hen worden geluisterd zodat er ook gevolg aan wordt gegeven. Afgevaardigden van de bevolking moeten zich hiervan bewust zijn, naar de burger toegaan en op grond van wat ze horen met plannen komen en besluiten nemen.

Daarom luidt de SP stelling:

Er is sinds de verkiezingen niets veranderd.

Hier kunt u andere stellingen lezen en eventueel becommentariëren.

U bent hier