h

Subsidie Volksuniversiteit

9 mei 2006

Subsidie Volksuniversiteit

In 2004 heeft de meerderheid van de raad van Horst aan de Maas de subsidie aan de Volksuniversiteit wegbezuinigd. Het logo van de Volksuniversiteit
De SP was de enige partij die vóór het handhaven van de subsidie was. Dit vanwege de belangrijke positie die de onderwijsinstelling binnen onze regio inneemt. Daarnaast was de SP ontstemd over de wijze waarop de subsidie werd stopgezet. De rechtbank in Roermond heeft heeft inmiddels uitgesproken dat het stopzetten van de subsidie onrechtmatig was.

Nadat de gemeenteraad van Horst aan de Maas in meerderheid ingestemd had met het voorstel van B&W de subsidie aan de Volksuniversiteit te stoppen en een bezwaarschrift van de Volksuniversiteit ter zijde te schuiven - tegen de wil van de SP-fractie in - heeft de Volksuniversiteit de kwestie voorgelegd aan de rechter. Dat heeft geleid tot een proces en inmiddels heeft de rechtbank van Roermond besloten dat het stopzetten van de subsidie onrechtmatig was. Het Dagblad de Limburger meldt: Volgens de rechtbank heeft de gemeente erg abrupt en met onwettige argumenten de subsidie voor de VU geschrapt. Bovendien heeft Horst aan de Maas geen wachtgeld betaald voor het personeel van het cursuscentrum. De rechter stelde de VU, die de zaak had aangespannen, daarom in het gelijk.
Dit waren ook deels de argumenten van de SP om het bezuinigingsvoorstel van het college af te wijzen.
Doordat de rechtbank het besluit heeft vernietigd, moet er een nieuw voorstel komen. De SP zal in ieder geval weer vol inzetten op subsidiëring van de Volksuniversiteit.

Voor meer informatie: Thijs Coppus - 077-3988100

U bent hier