h

SP-CDA: 1-0

22 mei 2006

SP-CDA: 1-0

Zondagmiddag 21 mei vond de voetbalwedstrijd tussen het CDA en de SP plaats. Het team van de SP heeft met 1-0 gewonnen van het CDA. Een mooie, maar geen gemakkelijke overwinning.
voetbal

Het team van de SP bestond uit een veertiental SP-leden en sympathisanten. En ook het CDA was met een stevig team op komen draven.
verzamelen voor de wedstrijd
tactiekbespreking SP tactiekbespreking CDA
Kennismaking tussen de spelers van de beide teams en het begroeten van het publiek, horen tot de normale plichtplegingen. Daarna kon de wedstrijd beginnen.
voetbal voetbal
Een aanmoediging op het spandoek en de kritische blik van de voetbalkenner stuwden de SP tot grote hoogte.
spandoek raadslid Piet Schattevoet
Resulterend in een doelpunt in de eerste helft van de wedstrijd. Tim Kurvers maakte voor de SP de eerste en naar later bleek ook de enige treffer van de wedstrijd. De inzet van de spelers bleef groot.
voetbal voetbal
Reserves heb je nodig en die waren bij de SP in ruime mate aanwezig. De reservebank was goed bezet en er werd dan ook zeer regelmatig gewisseld om vers bloed in te brengen.
voetbal
Politiek is serieus, daarom is het soms ook belangrijk om op deze manier met elkaar de strijd aan te gaan. Desalniettemin was er een speler van het CDA, die maar met één gedachte deel nam: "Winnen!" Dat succes heeft deze speler CDA-echter niet mogen proeven.
Winnen is belangrijker dan meedoen
Het publiek - van divers pluimage - stokte soms de adem in de keel bij zoveel voetbalvernuft, van beide kanten getoond....
hond publliek
Aanleiding voor de wedstrijd is een uitspraak van CDA wethouder Litjens in de Limburger. Litjens vond de SP niet sportief omdat ze teleurgesteld was toen het CDA in de coalitieonderhandelingen niet verder wilde praten met de SP. Daarop daagde de SP het CDA uit voor een voetbalwedstrijd, om op die manier ‘sportief’ revanche te kunnen nemen. Nadat de SP die sportieve revanche met succes had volbracht, was het tijd voor de "afterparty". En ook daar lieten de SP-ers zich niet onbetuigd....
afterparty afterparty

U bent hier