h

Houd huren betaalbaar

1 april 2006

Houd huren betaalbaar

Al langere tijd probeert “Den Haag” de huurprijzen te liberaliseren. Demonstreer 8 april mee op de Dam in Amsterdam.De consequentie daarvan zou zijn dat de huren overal in Nederland gigantisch zouden stijgen. Onder druk van alle protesten heeft VVD-minister Dekker onlangs haar plannen voor forse huurverhogingen al enigszins bijgesteld. Maar helaas blijft het grootste deel van haar plannen overeind. Reden voor het organiseren van een demonstratie in Amsterdam.

Nog steeds is VVD-minister Dekker van plan om van een kwart van alle woningen de maximale huurprijs af te schaffen. Het gevolg is dat de huur van die woningen kan verdubbelen. Zodra je wilt gaan verhuizen zal blijken dat er geen goedkope huurwoningen meer bestaan. Bovendien blijven de huurverhogingen ook voor zittende huurders de komende jaren met vijf tot zes procent per jaar zeer hoog. Huurders draaien nog steeds op voor de bezuinigingsdrift van dit kabinet.
Reden om in verzet te komen. De Woonbond organiseert 8 april een demonstratie op de Dam in Amsterdam onder het motto “Houd huren betaalbaar”. De SP roept iedereen in Horst aan de Maas op komende zaterdag mee te demonstreren.

De Nederlandse Woonbond heeft een speciale overeenkomst gesloten met de NS, zodat je eenvoudig en voordelig kunt demonstreren op 8 april in Amsterdam. Voor een retourtje, ongeacht van welk station in Nederland, betaalt je 15 euro. Je kunt de kaartjes TOT EN MET MAANDAG 3 APRIL bestellen via het aanmeldingsformulier op de website van de Woonbond.
Op die website vind je ook gegevens hoe je een kaartje kunt kopen voor een van de bussen uit het land die naar de Dam gaan. Je kunt onder andere mee vanuit Helmond.

Eind 2004 heeft de SP Horst aan de Maas een avond georganiseerd over de plannen van minister Dekker. Meer daarover kunt u lezen in het verslag over de ‘Thema-avond over het huren van woningen’.

U bent hier