h

Hondentoilet of speelveld?

26 april 2006

Hondentoilet of speelveld?

Naar aanleiding van klachten van omwonenden van het hondentoilet aan het Rubensplein is er door SP raadslid Piet Schattevoet actie ondernomen. HondendrolZijn bevindingen na een kort bezoek aan de betreffende locatie en een gesprek met een van de betrokkenen waren aanleiding voor het opstellen van een brief aan het college van burgemeester en wethouders, waarin nadere toelichting wordt gevraagd op het uitblijven van mogelijk toegezegde maatregelen.

Na bezichtiging van de locatie merkt Schattevoet op: ’Het betreffende hondentoilet wordt door veel hondenbezitters met hun dier bezocht. Piet SchattevoetHelaas moet ik constateren dat ook in de omgeving, met name in het speelbos voor kinderen en op het trapveldje – intensief gebruikt door de jeugd waaronder ook jongeren van het Dendron College – veel ontlas-ting van honden ligt.’ Een zeer onwen-selijke en zelfs ongezonde situatie, aldus Piet Schattevoet. Daarnaast is in verband met rond slingerend afval een afvalbak hard nodig.
Uit een gesprek met een van de betrokkenen kon de conclusie getrokken worden dat er door het college beloftes gedaan zijn om in het najaar van 2005 een aantal maatregelen te nemen. Zo zouden er onder andere een omheining rond het voetbalveld, een hekwerk aan de ingang vanaf de Noordsingel en een klappoortje aan de zijde van het Rubensplein gerealiseerd worden.
De SP’er wil dan ook graag weten of het klopt dat het college de toezeggingen gedaan heeft en zo ja, wat de reden is dat er nog geen maatregelen zijn genomen.

P.Schattevoet
SP Horst aan de Maas
077 3984211

U bent hier