h

B&W komt tegemoet aan SP: eigen bedrijf uitkeringsgerechtigden stimuleren

29 april 2006

B&W komt tegemoet aan SP: eigen bedrijf uitkeringsgerechtigden stimuleren

B&W van Horst aan de Maas hebben de SP laten weten het met de SP eens te zijn dat uitkeringsgerechtigden door het starten van een eigen bedrijf de kans krijgen niet meer afhankelijk te zijn van een uitkering. luisteren en stimulerenOm dat extra te stimuleren wil B&W meer voorlichting gaan geven aan uitkeringsgerechtigden. Om te voorkomen dat uitkeringsgerechtigden op het einde – na veel inspanningen - toch af moeten haken als gevolg van een tekort aan begeleiding, wil het college voortaan vooraf door een deskundig bedrijf laten beoordelen of de potentiële starter geschikt is. Daarmee komt het college tegemoet aan het verzoek van de SP uitkeringsgerechtigden op dit punt beter te begeleiden. De fractie van de SP komt binnenkort overigens wel met voorstellen om het beleid op een aantal punten nog verder aan te scherpen.

Om inzicht te krijgen in de omvang van de doelgroep, vraagt de SP B&W hoeveel uitkeringsgerechtigden van plan zijn (geweest) een eigen bedrijf te starten en hoeveel er vervolgens ook succes hebben geboekt. Verder vraagt de SP welke afspraken het college met de UVI’s (uitvoerder van o.a. WW) heeft gemaakt. Die vraag wordt gesteld, omdat het college er in haar antwoorden aan de SP op wees dat problemen t.a..v. het activeren en ondersteunen van potentiële starters vooral veroorzaakt worden door het vrijwel ontbreken van overdracht van UVI naar de Gemeentelijke Sociale Dienst.

De SP heeft in haar brief aan het college van B&W aangekondigd op termijn met verdere voorstellen te komen met betrekking tot de begeleiding van uitkeringsgerechtigde potentiële starters en een onafhankelijke second opinion.

Wilma Kurvers en Paul Geurts
SP Horst aan de Maas
horst@sp.nl

Verdere informatie:

U bent hier