h

Raadsexcursie: SP gaat niet mee

15 januari 2006

Raadsexcursie: SP gaat niet mee

Een keer per jaar gaat de gemeenteraad van Horst aan de Maas op excursie.
De laatste jaren is de SP steeds niet meegegaan omdat we er de meerwaarde niet van in hebben gezien. Een bezoek aan het Europarlement in Straatsburg hoeft voor ons bijvoorbeeld niet. Het is veel praktischer om een europarlementariër uit te nodigen bij ons in de gemeente.

Voor 27 januari a.s. staat er een nieuwe excursie van de gemeenteraad op het programma. De afgelopen maanden is er door de fractievoorzitters in het presidium gesproken over de invulling van deze dag. De SP heeft voorgesteld om de excursie in het teken te plaatsen van de nieuwe rol van de gemeenteraad. De overige fractievoorzitters konden zich hierin vinden.

Het uiteindelijke programma is een slap aftreksel van alle voornemens. Het programma van de raadsexcursie staat niet in het teken van bestuurlijke vernieuwing, maar in het teken van een bezoek aan een veiling in de gemeente Westland. In het middagprogramma is er even de gelegenheid om te spreken met bestuurders aldaar. De keuze voor deze gemeente is niet duidelijk.

Voor de SP is dit de reden om niet mee te gaan. De gemeenteraad praat al maanden over hoe ze naar de mensen toe moeten gaan en hoe we invulling aan het dualisme moeten geven, maar als puntje bij paaltje komt dan kiest men toch liever voor een bezoek aan een veiling van Flora Holland waar een busreis voor nodig is. Een beetje vreemd, want op nog geen 10 kilometer afstand hier vandaan ligt de veiling van hetzelfde bedrijf.
Die reis kunnen de raadsleden zich dus besparen.

U bent hier