h

Festival 2006: Workshops en Verenigingen

9 januari 2006

Festival 2006: Workshops en Verenigingen

Op 22 januari a.s. vindt het derde festival Voor Elkaar plaats in de Mèrthal in Horst. Het thema van het festival is dit keer ontegenzeglijk de presentatie van een groot aantal verenigingen uit Horst aan de Maas die flink aan de weg timmeren. Zij geven de naam van het festival ‘Voor Elkaar’ een extra dimensie. Immers, verenigingen zijn in de huidige samenleving, die gekenmerkt wordt door individualisering en verharding, het middel om mensen bij elkaar te brengen. En iedereen kan in het rijke verenigingsleven van Horst aan de Maas wel iets van zijn gading vinden. Dit festival bewijst dat eens te meer.

Even een greep uit de lange lijst van deelnemende verenigingen die het ‘voor elkaar’ doen en ‘voor elkaar’ krijgen op deze dag: Onderwatersportvereniging Quintus, Handboogschietvereniging De Schutroe, De Peeldrivers, Unicef Horst en Kantkring ’t Klöske.

Ballonnenclown

Daarnaast zijn er voor de kinderen de hele dag allerlei activiteiten waar ze niet alleen bij hoeven te kijken maar ook echt mee kunnen doen. Er wordt een knutselhoek ingericht. De ballonnenclown maakt voor de tweede keer zijn opwachting. Wegens groot succes tijdens het tweede festival komt hij de kinderen weer entertainen met ballonnen en goocheltrucs en mogen de kinderen actief meedoen. Verder is er een springkussen en kunnen kinderen zich laten grimeren.

Ardie van Helden verzorgde tijdens het vorige festival een workshop die toen met name veel kinderen trok. Dit keer gaat de voorkeur uit naar een kookdemonstratie ’de politieke keuken’ geheten, waarbij voor elke deelnemende politieke partij een ludiek gerecht zal worden gepresenteerd. Dus een keer wat anders dan aardappelen en bloemkool op tafel? Breng een bezoek aan Ardie’s workshop. U zult zien dat u ook ‘politiek correct’ kunt koken als u de recepten van Ardie opvolgt. Word de minister-president in uw eigen keuken …

Jongleren

Anja Smedts is volleerd jongleerster. Ze gaat tijdens het festival met diabolo’s en andere attributen aan de slag in een workshop waarbij de bezoekers – jong en oud – mee mogen doen. Grijp je/uw kans en jongleer mee. Jong(ge)leerd is immers oud gedaan!

U bent hier