h

Doe mee en onderteken de NOODREM-ACTIE

20 november 2005

Doe mee en onderteken de NOODREM-ACTIE

Artsen zijn tegen, patiënten zijn tegen, de bevolking is tegen en toch dendert de kabinetstrein van het nieuwe zorgstelsel gewoon door. De SP roept het kabinet op alsnog af te zien van invoering van dit nieuwe zorgstelsel.

Wat is er mis met het nieuwe zorgstelsel?
Iedereen, arm of rijk, gaat dezelfde hoge premie betalen. Veel mensen moeten een zorgtoeslag aanvragen, wat enorme bureaucratie met zich meebrengt. De no-claim regeling maakt dat zieke mensen gaan betalen voor de teruggave aan gezonde mensen. Veel noodzakelijke zorg zit in de aanvullende verzekering, waarvoor mensen geweigerd kunnen worden. Zorgverzekeraars gaan op de stoel van de arts zitten. Zo komt het voor dat mensen niet de behandeling vergoed krijgen die de arts nodig vindt. Wil je naar het ziekenhuis om de hoek, dan moet je misschien bijbetalen omdat je verzekeraar er geen contract mee heeft. Het is een veel te ingewikkeld, bureaucratisch en niet sociaal stelsel!

Daarom komt de SP in actie en trekt aan de noodrem
Op zaterdag 26 november a.s. tussen half elf en 12 uur zullen leden van de SP Horst aan de Maas bij de supermarkten Edah en Jan Linders in Horst staan en kaarten uitdelen ter ondersteuning van de noodrem-actie. Hoe meer handtekeningen, hoe beter en groter het signaal om straks in Den Haag af te geven aan het kabinet en minister Hoogervorst in het bijzonder.

U bent hier