h

Speelplaatsenbeleidsplan: ruimte om te spelen?

31 augustus 2005

Speelplaatsenbeleidsplan: ruimte om te spelen?

Dinsdag 30 augustus heeft de commissie Welzijn wederom gesproken over het speelplaatsenbeleidsplan. Dit plan voor de speelruimten in Horst aan de Maas is in 2003 vastgesteld.

Al een paar maanden nà vaststelling van het plan besloot het college dat er geen geld was voor de realisatie van een aantal nieuwe speelplaatsen.
Inmiddels is gebleken dat er door de bezuinigingen een aantal belangrijke speelplekken niet gerealiseerd zijn en dat buurten zonder speelvoorziening kwamen te zitten.
Zodoende is in de betreffende commissievergadering een voorstel besproken voor het honoreren van een gedeelte van het ontbrekende budget.

De Comert en de Heideweg
In april van dit jaar al pikten buurtbewoners uit Grubbenvorst het niet dat ‘hun’ speeltuintjes werden ingekrompen. Sindsdien is er in commissieverband meerdere malen gesproken over de uitvoering van dit plan en de gevolgen hiervan voor een aantal speeltuinen.
Na maanden van knokken lijken de buurtbewoners toch iets te hebben bereikt, want wethouder Jenniskens gaat volgende week samen met de buurtbewoners een kijkje nemen bij de speeltuintjes aan de Heideweg en de Comert.
Tijdens de commissievergadering in juli ging hij nog niet in op dit aanbod ondanks aandringen van bewoners en de SP-fractie. Dus dit is al een stap vooruit.

Knokken
Samen met de andere fracties lijkt hij er nu ook van doordrongen dat er echt iets moet gebeuren met de speeltuinen aan de Comert en de Heideweg.
Meer dan vier maanden geleden hebben de buurtbewoners aan de bel getrokken. Nu pas komt er enige beweging in het college en de overige raadfracties. De SP heeft veel respect voor de standvastige houding van de bewoners rondom de Heideweg en de Comert.
Veel mensen zouden hebben opgegeven, maar uiteindelijk is het de aanhouder die wint.
Zelfs in Horst aan de Maas.

U bent hier