h

SP vraagt onafhankelijk onderzoek n.a.v. klachten over bedrijf wethouder Douven

11 augustus 2005

SP vraagt onafhankelijk onderzoek n.a.v. klachten over bedrijf wethouder Douven

In een brief aan het college van B&W van de gemeente Horst aan de Maas vraagt de SP naar een onafhankelijk onderzoek naar de problemen rondom het bedrijf van wethouder Douven. In dat onderzoek moet vastgesteld worden of Douven misbruik heeft gemaakt van zijn positie als wethouder betreffende het conflict met zijn buren over het gebruik van knalapparatuur.

Eerder al stuurde de SP een brief aan college en raad, waarin vragen gesteld werden over het feit dat het bedrijf van wethouder Douven, Douven Blauwe Bessen, ongeoorloofde geluidsoverlast veroorzaakte met illegale middelen. Naar de mening van de SP is de geloofwaardigheid van de politiek daarmee in het geding.
Naar aanleiding van de klachten van omwonenden is de SP verder gaan onderzoeken wat er aan de hand is. Daaruit is de SP gebleken dat de problemen bij het bedrijf al meerdere jaren spelen. “Uit de verzamelde gegevens rijst” – aldus de SP – “een beeld op van een ondernemer die structureel de wettelijke grenzen opzoekt, daar vaker overheen gaat en die daarbij gebruik maakt van zijn wethouderschap”. De SP vraagt in haar brief waarom geen sancties opgelegd zijn toen Douven Blauwe Bessen herhaaldelijk de regels aan zijn laars lapte. Ook worden vragen gesteld bij het voorlopig gedogen van een afweerpistool, dat nog meer geluidsoverlast bezorgt dan andere knalapparatuur. Verder vraagt de SP of wethouder Douven betrokken is geweest bij het opstellen van de beleidsregels in zake de vogelafschrikapparatuur.
Naast vragen m.b.t. de handelwijze van Douven en het college van B&W verzoekt de SP om de beleidsnotitie aangaande het gebruik van vogelafschrikapparatuur z.s.m. te bespreken in de gemeenteraad. Op dit moment heeft het beleid volgens de SP nog geen democratisch draagvlak. Bij de behandeling van de beleidsnotitie wil de SP ook bekijken of er alternatieven zijn voor de vogelafschrikapparatuur.

U bent hier