h

Speelvoorzieningen in Horst aan de Maas

7 juli 2005

Speelvoorzieningen in Horst aan de Maas

In 2003 heeft de gemeenteraad het speelplaatsenbeleidsplan vastgesteld. In het beleidsplan worden de plannen voor alle speelplaatsen van Horst aan de Maas uitgewerkt. Een paar maanden nà vaststelling van het plan besloot het college dat er voorlopig geen geld was voor de uitvoering van de laatste fase van het plan.

Door deze bezuiniging zijn er bij een aantal speelplaatsen toestellen weggehaald maar niet vervangen. Tevens zijn er een aantal nieuwe speelplekken niet gerealiseerd. Daarnaast zijn sommige buurten het niet eens met de genomen maatregelen. Speeltuinen worden plotseling voor een andere leeftijdsgroep ingericht.

Na twee jaar ondervinden mensen uit de Grubbenvorster buurten de Comert en de Lijndrijver hier de gevolgen van: speeltoestellen zijn zonder meer verplaatst. Over de communicatie vanuit de gemeente is men dan ook absoluut niet te spreken. Tijdens de commissievergadering van 28 juni j.l. maakte de buurt weer gebruik van het spreekrecht. Het is bewonderenswaardig dat deze mensen zich keer op keer willen inzetten voor hun buurt.

De wethouder en de commissieleden werden door de inspreekster uitgenodigd om een keer te komen kijken. Helaas was de SP de enige fractie die reageerde. Wij gaan dus wèl kijken. Wethouders Jenniskens was tijdens de vergadering niet in de stemming om vragen te beantwoorden. Want al stonden de speeltuinen van Grubbenvorst op de commissieagenda, hij wilde het niet over individuele gevallen gaan hebben. Jenniskens wilde wachten op de verdere uitvoering van het speelplaatsenbeleidsplan. Natuurlijk de wereld op zijn kop, want niet de wethouder gaat over de inhoud van de commissievergadering, maar de commissieleden.

De SP is het overigens wel met Jenniskens eens dat het hoog tijd is om het laatste deel van het speelplaatsenbeleidsplan uit te voeren. De rest van de raad deelt die mening. Daarom zal er in september een voorstel komen voor de uitvoering van het gehele speelplaatsenbeleidsplan. We verwachten dat dit een flink aantal verbeteringen zal hebben. Maar uiteindelijk zal de volledige uitvoering van het speelplaatsenbeleidsplan niet voor alle buurten uitkomst bieden. Daarom moet er snel een evaluatie komen om te bekijken waar verbeteringen nodig zijn.
Helaas is hier nog geen meerderheid voor.

U bent hier