h

Speeltuin Heideweg Grubbenvorst

10 juli 2005

Speeltuin Heideweg Grubbenvorst

De bewoners van de Lijndrijver en de Heideweg in Grubbenvorst zijn al een aantal maanden aan het knokken voor hun speeltuintje aan de Heideweg. Als gevolg van de (gedeeltelijke) uitvoering van het speelplaatsenbeleidsplan is het speeltuintje in hun straat aangepast. Het speel- en klimtoestel dat de spil van het speeltuintje vormde, is verwijderd en naar Horst overgeplaatst. Dit zonder direct overleg met de buurt.

Vorige week heeft de buurt tijdens de vergadering van de commissie Welzijn gebruik gemaakt van het spreekrecht. Tevens werden de leden van het college en de commissie uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Naar aanleiding hiervan is Thijs Coppus vrijdag 8 juli bij een aantal buurtbewoners op de koffie gegaan.

In 2003 heeft de gemeenteraad het speelplaatsenbeleidsplan vastgesteld. In de tussentijd zijn er een aantal zaken goed opgepakt. Maar er zijn ook een aantal zaken misgegaan. Een voorbeeld hiervan is de speeltuin aan de Heideweg. In de buurt zie je overal kinderen spelen, alleen het speeltuintje is bijna leeg.
Als gemeente moet je het lef hebben om durven toe te geven dat er in een aantal gevallen misschien verkeerde inschattingen of keuzes zijn gemaakt.

Het is niet verstandig om nu alleen naar de speeltuin aan de Heideweg te kijken. Want als er alleen maar naar een speelplaats gekeken wordt, dan worden we over een paar maanden misschien weer met hetzelfde geconfronteerd. Bovendien leer je hier als gemeente niets van.

Het speelplaatsenbeleidsplan moet nu geëvalueerd worden. Op deze manier kom je er achter welke zaken er goed zijn gegaan en welke zaken minder goed. Vervolgens kunnen de aanpassingen die minder geslaagd zijn, worden bijgesteld. Aangezien er nog weinig ervaring is met het werken met een speelplaatsenbeleidsplan moet je niet bang zijn om fouten te maken. Maar het is dan wel belangrijk dat je terug durft te kijken. En dat doet het college op dit moment niet.

U bent hier