h

Speeltuin de Comert Grubbenvorst

20 juli 2005

Speeltuin de Comert Grubbenvorst

De speeltuintjes in Grubbenvorst hebben het zwaar te verduren, zo blijkt uit wederom een bezoek van SP-raadslid Thijs Coppus bij verontruste ouders en een morrende buurt.
Nadat hij begin juli al een kijkje was gaan nemen bij bewoners van de Lijndrijver en de Heideweg in Grubbenvorst ging hij op 19 juli j.l. naar de speelplaats aan de Comert.

De speeltuintjes zijn in het kader van het speelplaatsenbeleidsplan onder handen genomen, maar dan zodanig dat er weinig meer over is om mee te spelen voor de kinderen.

Het speeltuintje aan de Comert ziet er kaal en triest uit: wat zand en een aantal speeltoestellen, ondanks de vakantie was er maar één kind.

Het doel van het speelplaatsenbeleidsplan was het ontwikkelen van een goed beleid voor het beheer en de inrichting van de speelruimten in Horst aan de Maas. Gedeeltelijk is dit gelukt, maar op sommige locaties niet.
Waar dat is mislukt, moeten nieuwe maatregelen genomen worden om het spelen aantrekkelijk te maken. Dit in nauw overleg met de betrokken buurten.

Hiervoor zijn twee zaken nodig.
Iin de eerste plaats een evaluatie van het speelplaatsenbeleidsplan. Daarnaast moet de gemeente op een andere manier met de betrokken bewoners communiceren. Niet door middel van oppervlakkige aankondigingen (zoals ‘renovatie speeltuin’) in mededelingenbladen, maar door in gesprek te gaan met de bewoners.

U bent hier