h

Politieke propaganda op website Horst aan de Maas

23 mei 2005

Politieke propaganda op website Horst aan de Maas

Op 1 juni mag de bevolking zich uitspreken over de Europese grondwet. Duidelijk is dat de strijd tussen de voor- en tegenstanders nog niet beslist is. B&W van Horst aan de Maas heeft zich kennelijk gevoegd bij de "vóórstemmers". Op de gemeentelijke site staat een artikel over de voordelen van de grondwet.

In een brief spreekt de SP haar verontwaardiging uit over het feit dat B&W politieke propa-ganda bedrijft op de gemeentelijke website. Burgers van Horst aan de Maas mogen verwach-en dat ze op de gemeentelijke site objectieve informatie kunnen vinden. Met het onverhulde stemadvies vóór de grondwet lijkt de site verworden tot een propagandastunt van het college. De SP fractie vindt dit onacceptabel.

De SP heeft B&W via de brief verzocht om het stemadvies voor de grondwet van de website te verwijderen óf de burgers evenwichtiger voor te lichten, door even veel ruimte te bieden aan de bedenkingen tegen de grondwet. Via L1-televisie stelde de gemeentesecretaris dat "het standpunt van de regering is overgenomen" en door ambtenaren op de website is gezet. Dat kan verschillende dingen betekenen: òf de ambtenaren hebben het in Horst aan de Maas voor het zeggen òf het college van B&W verschuilt zich achter de ambtenaren en durft gewoon niet toe te geven dat ze een blunder hebben gemaakt. Een laffe houding, als dat waar zou zijn. Een blunder ook, die niet hersteld wordt! Immers: de gewraakte tekst staat nog steeds op de site, nu overigens mét bronvermelding en verwijzingen naar websites van voorstanders van de Europese Grondwet. Het lijkt er sterk op dat B&W bang is dat de burgers kennis nemen van de bedenkingen tegen de grondwet en dan op het idee komen NEE te stemmen.

Paul Geurts

U bent hier