h

Krijgt de kantfabriek in Horst een kans?

8 april 2005

Krijgt de kantfabriek in Horst een kans?

persbericht:tomaat

De SP Horst aan de Maas wil snel duidelijkheid over de mogelijkheid van realisatie van een museum in de kantfabriek aan de Americaanseweg in Horst.

Dagblad de Limburger meldde op 7 april j.l. dat de provincie Limburg vooralsnog niet van plan is om daar geld voor uit te trekken. De provincie stelt voorwaarden aan een eventuele subsidiëring. De SP wil van het college van B&W van Horst aan de Maas weten wanneer ze aan deze voorwaarden kan voldoen. Tijdens de vergadering van de commissie Welzijn op 29 maart jl. heeft wethouder Jenniskens toegezegd dat een ambtelijke werkgroep zich bezig gaat houden met het onderzoeken van de haalbaarheid van een museum in de kantfabriek.

De SP richtte in eerste instantie zelf een werkgroep op om een museum in de kantfabriek te realiseren. Dat initiatief heeft het college - via de ambtelijke werkgroep - nu overgenomen. De SP fractie is hier mee ingenomen, aangezien de partij grote waarde hecht aan het behoud van het pand en de machines. De SP wil weten binnen welke termijn het haalbaarheidsonderzoek afgerond is en pleit voor een snelle afronding van dit onderzoek. Daarnaast wil de SP van het college weten of ze bereid is om met de eigenaar van de kantfabriek rond de tafel te gaan zitten om samen een plan op te stellen.

SP- eerste weg links
SP-fractie Horst aan de Maas
Secretariaat: Kruisstraat 18 5963 AL Horst-Hegelsom

U bent hier