h

Bibliotheek is kop van jut!

30 april 2005

Bibliotheek is kop van jut!

Wachten duurt soms lang. Maar in het geval van de bibliotheek Horst duurt het wachten verschrikkelijk lang. Plannen, toezeggingen, besprekingen: er is al heel wat water door de Maas gestroomd in al die jaren. Maar de nieuwe bibliotheek is er nog steeds niet.

Het heeft alles te maken met het plan dat is opgevat door het college om de bibliotheek onderdeel te laten uitmaken van een appartementencomplex op de huidige locatie in de Groenewoudstraat.
Ondanks gesprekken waarin de omwonenden duidelijk aangeven waar volgens hen de problemen zijn, slaagt het college er maar niet om de bezwaren weg te werken met behulp van een goed alternatief.
Is het nieuwe plan dat onlangs aan de omwonenden is voorgelegd wel ècht een alternatief geweest? Ik denk het niet. Het college ligt op ramkoers: er wordt willens en wetens vastgehouden aan een project waarvan men weet dat het niet uitgevoerd zal worden zolang er zoveel bezwaren zijn.
Het college is niet Sinterklaas, maar de bewoners van de Groenewoudstraat krijgen wel de Zwarte Piet. Zij hebben echter geen bezwaar tegen de bibliotheek, integendeel. Een nieuwe bibliotheek moet er komen en snel ook, vinden ze. Maar niet in combinatie met de kolos die er omheen wordt gebouwd.

Hier kunt u andere stellingen lezen en eventueel becommentariëren.

U kunt reageren door hieronder uw mening over de stelling te geven

U bent hier