h

Heeft de land- en tuinbouw in Nederland nog toekomst ?

10 februari 2005

Heeft de land- en tuinbouw in Nederland nog toekomst ?

SP Werkgroep Land- en Tuinbouw organiseert info- en discussieavond:

Heeft de Land- en Tuinbouw in Nederland en meer in het bijzonder in Noord-Limburg nog wel een toekomst? Onder die titel organiseert de SP-werkgroep Land- en Tuinbouw Horst aan de Maas een informatie- en discussieavond over het landbouwhervormingsbeleid van Europa.

Dat thema gaan Europarlementariër Kartika Liotard, LLTB-voorman Noud Janssen en NVA-bestuurslid Joop de Koeijer behandelen onder de bezielende leiding van journalist Marc van der Sterren. De avond wordt gehouden op maandag 28 februari a.s. in De Leste Geulde in Horst.

Na een kort welkomstwoord door de voorzitter van de werkgroep houdt Europarlementariër Kartika Liotard een inleiding. Zij zal ingaan op het Europese beleid en wat dat volgens haar betekent voor Nederland en Noord-Limburg. Aan het einde van haar inleiding poneert zij enkele stellingen. Het is de bedoeling dat daar in een debat tussen Noud Janssen (Limburgse Land- en Tuinbouw Bond) en dhr. Joop de Koeijer (Nederlandse Akkerbouw Vakbond)
op in gegaan wordt en voor zover mogelijk kan de zaal reageren op hun uitspraken. Deze discussie wordt geleid door dhr. Marc van der Sterren, een journalist die zich gespecialiseerd heeft in agrarische zaken.Aan het einde trekt Kartika Liotard conclusies uit de discussie en geeft ze aan of er zaken naar voren zijn gebracht die ze mee wil nemen naar het Europees parlement.

Sprekers:

Noud Janssen: naast voorzitter van de LLTB ook agrarisch ondernemer in de pluimveesector.
Kartika Liotard: sinds de laatste verkiezingen vertegenwoordigt zij de SP in het Europees Parlement en is daar onder andere verantwoordelijk voor de portefeuille Landbouwbeleid.
Marc van der Sterren: agrarisch journalist.Hij is een boerenzoon afkomstig van de Heierhoeve.
Joop de Koeijer: bestuurslid en adviseur van de NAV en is gespecialiseerd in EU-hervormingen en internationale ontwikkelingen als WTO (World Trade Organisation) e.a.
Paul Geurts: voorzitter SP-werkgroep Land- en Tuinbouw en fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad van Horst aan de Maas.

U bent hier