h

Jan Marijnissen: mooie natuur beschermen !

15 januari 2005

Jan Marijnissen: mooie natuur beschermen !

Vorig jaar was Jan Marijnissen te gast in Horst aan de Maas en bezocht hij onder andere De Gortmeule. Vanuit Horst kreeg hij bericht dat het gebied rondom De Gortmeule onder druk lag. Reden voor hem onderstaande brief te sturen.

Jan Marijnissen en eigenaar Ton Hoeijmakers bij het planbord Gortmeule
foto: Joop Berger

"Vandaag helemaal naar Horst, Noord-Limburg, over de Napoleonsweg. Het duurt lang 80 km. We worden warm ontvangen door de eigenaar van deze mooie boerderij 'de Gortmeule' uit de 16e eeuw. De eigenaar spant zich in om z'n land mooi te maken en 'over te geven aan de natuur'. Een deel is nu een kleinschalige camping. Heel goed initiatief."

"Dat schreef ik 26 maart 2004 op mijn 'weblog' na een bezoek aan Horst aan de Maas. Ik was onder de indruk van het gebied. Maar ook van de ontwikkelingen naast dit gebied. Daar stond een hoog hekwerk. Nogal een bizarre tegenstelling.
Ik hoorde van de mensen van de SP in Horst aan de Maas dat het aanvankelijk de bedoeling was dit gebied te beschermen, maar dat daar nu van afgezien wordt. Omdat de belangen van een bedrijf anders misschien in de knel kunnen komen. Ik hoorde dat de meerderheid van het CDA tegen bescherming van dit gebiedje was. Een vreemde afweging voor een partij die altijd het zogenaamde rentmeesterschap hoog in haar vaandel schrijft. Nu ik dit mooie gebiedje gezien heb, wil ik ­ via deze brief ­ graag laten horen: "blijf er met je tengels van af".

Jan bekijkt het gebied
foto: Joop Berger

Ik kom vaak in het land en merk dat meer gemeenten steken laten vallen als het gaat om bescherming van waardevolle natuurontwikkeling. Het is belangrijk dat er in die gemeenten mensen zijn die opkomen voor een mooie en natuurlijke omgeving. Vandaar mijn steunbetuiging. Ik wens jullie sterkte toe in jullie strijd het mooie te behouden.

Groet, Jan Marijnissen."

Voor de foto's van zijn bezoek aan de Gortmeule klik hier


U bent hier