h

Workshops, muziek en politiek tijdens festival "voor elkaar"

12 oktober 2004

Workshops, muziek en politiek tijdens festival "voor elkaar"

Op zondag 24 oktober a.s. vindt de tweede editie plaats van het festival 'Voor Elkaar', wederom georganiseerd door de SP-afdeling Horst aan de Maas. In deze tijden van bezuinigen in onder andere de kunst- en cultuursector wil de SP niet minder maar méér investeren in de creativiteit van kunstenaars en cultuurvoorzieningen. Via een luchtig, ontspannend, activerend middagprogramma krijgen de burgers van Horst aan de Maas en omstreken, jong en oud, gelegenheid om op een andere manier dan gewoonlijk kennis te maken met de SP, de politiek en kunst en cultuur.

De Leste Geulde aan de Noordsingel in Horst opent zijn deuren om 14.00 uur, waarna punkrockgroep No Nevia uit Eindhoven het podium betreedt. De groep bestaande uit vijf jongeren van rond de 17 jaar brengen een repertoire dat geheel uit eigen composities bestaat en elementen uit diverse muziekstijlen bevat.

Tegelijkertijd starten ook de workshops 'Koken met tomaat', 'Creatief met servetten' en 'Computer-fotografie' waarin u op de foto gezet kunt worden met bijvoorbeeld uw favoriete politicus. Kinderen kunnen zich laten schminken en genieten van een optreden van een ballonnenclown. Als het weer het toelaat, kunnen ze buiten 'schatgraven' terwijl u uw bijdrage kunt leveren aan de grote-mensen wensenboom. Hieraan kunnen de bezoekers de wensen ten aanzien van de lokale en landelijke politiek bevestigen. Later in de middag zal de boom aangeboden worden aan het college.

foto Agnes KantAgnes Kant, Tweede Kamerlid voor de SP, zal ook acte de présence geven en behalve mede de wensen in ontvangst nemen ook deelnemen aan de debating workshop.

Om 15.00 uur start de clinic 'Capoeira', een combinatie van muziek, acrobatiek, dans en gevecht. In Brazilië is capoeira een populaire nationale sport, gespeeld in een kring van mensen die live muziek maken en twee spelers die met soepele en acrobatische bewegingen om elkaar heen draaien. Gelegenheid voor u om ook deel uit te maken van de 'roda', de cirkel die door de deelnemers wordt gevormd.
Capoeira in actie

Om 16.30 uur neemt Ted Lekatompessy u mee om de beginselen van 'Djembe' onder de knie te krijgen. Er worden een aantal basistechnieken aangeleerd waarna er een djembe- trommellied bestaande uit vier ritmes volgt. Het bijzondere van djembe is vooral de uitwerking die het samenspel met zich meebrengt: het gevoel van saamhorigheid, beheersing en zelfvertrouwen.

Om 18.30 uur is het tijd voor 'Boys from County Hell', jongens met liefde voor drums, gitaren, de kroeg en Ierse Folk. Een combinatie die niet garant staat voor hoogstaande muziek, maar deze gelegenheidsband brengt op aanstekelijke wijze bekende Ierse folksongs met veel enthousiasme en zonder scrupules.

De afsluiting van het festival wordt verzorgd door de Horster band Trade Mark, een coverband die al zo'n 17 jaar aan de weg timmert en niet zozeer op weg is naar grote evenementen maar graag hun geluid laat horen op kleinschaligere festivals. Ze zijn van plan de Leste Geulde op zijn kop te zetten. Meer uitnodiging hebt u niet nodig, lijkt ons.
band Trade Mark

Het festival wordt naast de landelijke organisatie van de SP gesponsord door een aantal bedrijven en ondernemers: De Leste Geulde, Munckhof Groep, aannemersbedrijf J. van Horck en Zn, schildersbedrijf van Well en Meulendijks Sports and Travel.

De entree is gratis. Voor de workshops wordt een kleine bijdrage gevraagd. Kom ook en geniet van hetgeen onze regio te bieden heeft op gebied van kunst en cultuur.

U bent hier