h

Demonstreer mee op 2 oktober in Amsterdam!

2 oktober 2004

Demonstreer mee op 2 oktober in Amsterdam!

De vakbonden zeggen tegen dit kabinet: "Het is genoeg, we pikken het niet meer, Nederland verdient beter". Onder dat motto wordt actie gevoerd tegen allerlei maatschappelijke verslechteringen die het kabinet Balkenende door dreigt te voeren tegen de wil van een groot deel van de samenleving. Op zaterdag 2 oktober a.s. willen de gezamenlijke bonden dat met zoveel mogelijk mensen op het Museumplein in Amsterdam aan de regering laten zien. Ook vanuit Horst aan de Maas nemen veel mensen deel aan de demonstratie. Vakbondsleden krijgen een gratis treinkaartje.
De SP-afdelingen Horst aan de Maas en Venray en de SP-ledenwerkgroep Venlo organiseren samen één of meer bussen naar Amsterdam. Ga mee en nodig familie, buren en collega's ook uit om mee te gaan!

Nederland is ziek
Nederland is ziek en wordt verder verziekt. De arbeidsverhoudingen zijn verziekt; van tienduizenden ouderen wordt hun oude dag verziekt; het onderwijs wordt verziekt, net als de zorg, het milieu en het culturele landschap. De meest rechtse regering van nà de oorlog schaadt de samenleving in een ongekende snoeidrift. Daaraan ontkomt niemand. Werknemers moeten doorwerken tot hun vijfenzestigste. Ook al hebben ze al veertig jaar gewerkt in de bouw, bijvoorbeeld. Jongeren, herintreders en mensen met flexibele contracten krijgen geen WW meer. Iedereen die ziek wordt, krijgt te maken met het 'no claim'-systeem, arbeidsvoorwaarden staan op de helling en ga zo maar door.

Demonstratie in Amsterdam
Op het Museumplein begint de grote vakbondsmanifestatie op zaterdag 2 oktober om 12.00 uur. Daar wordt niet alleen gepraat, maar er is ook veel muziek en ander spektakel. Wie wil kan al eerder namelijk om 11.30 uur op de Dam terecht. Daar organiseren een heleboel organisaties een korte bijeenkomst onder het motto "Keer het tij". Vanaf de Dam wordt er gezamenlijk naar het museumplein gelopen.

Bus naar Amsterdam
De bedoeling is dat de SP in Noord-Limburg één of meer bussen organiseert. Of en hoeveel bussen de SP regelt hangt af van het aantal mensen dat mee wil gaan naar Amsterdam. Vandaar de vraag: Wie wil er mee? Laat dat weten aan de SP. Vervolgens regelen wij de bus. Voor elke passagier tegen een spotgoedkope prijs.

Na 2 oktober
De acties van 2 oktober zijn nog maar het begin van een hete herfst. Overal, in bedrijven, op straat en op het Binnenhof wordt ook nà 2 oktober actie gevoerd. Zodat we de maatschappelijke trein weer een beetje op de rails krijgen. Weer terugkeren naar een beschaafde, sociale samenleving. Nederland verdient dat. Nederland verdient beter! Wil je, ook nà 2 oktober, mee doen aan het opzetten en/of uitvoeren van acties, laat dat dan horen.

Samenvattend: wil je 2 oktober mee naar Amsterdam en/of mee doen met acties nà 2 oktober: meld je aan bij de SP.

U bent hier