h

Persbericht: workshops en muziek in sp-festival

30 september 2004

Persbericht: workshops en muziek in sp-festival

24 Oktober a.s. vindt het Festival Voor Elkaar plaats. Het middag-programma biedt voor elk wat wils en staat bol van activiteiten waar de bezoeker ook daadwerkelijk actief aan mee kan doen. Na de opening om 14.00 uur vinden er diverse crea-workshops plaats, waaronder 'Creatief met servetten' en kunt u op de foto met bijvoorbeeld uw favoriete politicus in de workshop 'computer-fotografie'.

Punkrockband No Nevia
De eerste muziekband die tijdens het festival een optreden zal verzorgen is No Nevia, afkomstig uit Eindhoven. De groep bestaat uit vijf jongeren van rond de 17 jaar. Het repertoire bestaat uit geheel eigen composities met elementen uit andere muziekstijlen zoals reggae, metal en hardcore. Het is een ambitieuze en vooral enthousiaste band die zich zo veel mogelijk wil laten zien en vooral laten horen. Sinds 200o hebben ze veel optredens achter de rug en daarmee al een vaste schare fans opgebouwd. Tot voor kort trad de groep op onder de naam Melon, maar met de uitbreiding van een leadzanger is No Nevia nu helemaal compleet.



Capoeira

Rond 15.00 uur start de clinic Capoeira. Dit is een combinatie van muziek, acrobatiek, dans en gevecht die in de 16e eeuw ontstond toen Afrikaanse slaven, voornamelijk uit Angola, als slaven naar Zuid-Amerika werden gebracht. Het werd hen verboden te trainen en te vechten, dus bedachten ze een dans die hun traditionele vechttechnieken camoufleerde. In Brazilië is Capoeira tegenwoordig een populaire nationale sport. Het wordt gespeeld in een kring van mensen die live muziek maken met diverse Afrikaanse trommels en Pandeiro's (tamboerijnen). Met soepele en acrobatische bewegingen draaien en balanceren twee spelers om elkaar heen, wat een spectaculair gezicht is . In de workshop komen de basisbeginselen zoals dans, trap- en verdedigingstechnieken aan de orde. Grijp die kans om eens deel uit te maken van de 'roda' – de cirkel die door de deelnemers wordt gevormd en waarbinnen de 'duels' plaatsvinden.

Om 14.00 uur gaan de deuren van de Leste Geulde in Horst open en daarbij bent u ook van harte welkom. De entree is gratis. Voor de workshops wordt een kleine bijdrage gevraagd.

U bent hier