h

Illegaal bedrijf in buitengebied

14 november 2003

Illegaal bedrijf in buitengebied

Omwonenden hebben de SP-fractie gewezen op het feit dat al enige tijd sprake is van een illegale situatie aan de Schengweg: een voormalige champignonkwekerij is met medeweten van de gemeente Horst aan de Maas omgebouwd en ingericht ten behoeve van een zandstralerij. Het bedrijf heeft hiervoor geen vergunningen.

Buiten het feit dat dergelijke activiteiten volgens de SP niet in het buitengebied thuishoren, maar plaats moeten vinden op een industrieterrein, hebben omwonenden (over)last van bedoeld bedrijf. Door omwonenden is gewezen op de beschreven situatie en zijn klachten ingediend bij de gemeente, maar door de betreffende ambtenaar is aangegeven dat de bedoelde klachten formeel ingediend moeten worden. Reden voor de SP om vragen te stellen.

De SP vraagt zich af of de gemeente meldingen van illegale situaties of andere mistoestanden in het buitengebied niet ter plekke gaat natrekken, c.q. controleren. Als dat zo is, wordt het verantwoordelijkheidsgevoel van burgers ten opzichte van hetgeen plaatsvindt in haar gemeente, niet serieus genomen. De SP vraagt zich ook af of er bij de gemeente vergelijkbare illegale situaties bekend zijn. waarbij die situatie door de gemeente gedoogd wordt. De SP vraagt een overzicht van deze situaties.

U bent hier