h

Vacature SP Horst aan de Maas

1 april 2003

Vacature SP Horst aan de Maas

tomaatDe SP is één van de vijf partijen in de gemeenteraad Horst aan de Maas.
Momenteel telt de fractie 3 leden: Paul Geurts (fractievoorzitter), Wilma Kurvers (fractiesecretariaat) en Thijs Coppus.
Naast de SP-fractie hebben het CDA met 11 leden, PvdA en VVD met 3 leden en D66 met 1 lid zitting in de raad. Naast de gemeenteraad kent de gemeente Horst aan de Maas een viertal Raadscommissies. Deze raadscommissies (commissie Bestuur, commissie Welzijn, Commissie Milieu en Verkeer en de commissie Economie en Ruimte) vervullen een adviserende functie voor de gemeenteraad.
De SP-fractie mag in elke commissie twee leden afvaardigen. Eén raadslid en één lid, dat niet in de raad zit.
Voor de commissie Bestuur en de commissie Economie en Ruimte is de SP-fractie nog op zoek naar mensen die de SP in deze commissies willen vertegenwoordigen.
Vandaar deze oproep:

GEVRAAGD:

ENTHOUSIAST COMMISSIELID

Voor de commissie Bestuur of
voor de commissie Economie en Ruimte

Wat wordt van je verwacht als je commissielid bent?

  • Je moet tijd hebben om naar de commissievergaderingen te gaan en deze voor te bereiden. De commissies en de gemeenteraad vergaderen normaal gesproken één keer per maand (commissie Bestuur op maandag en de commissie Economie en Ruimte op donderdag, vanaf 20.00 uur). Elke donderdagavond voorafgaande aan de week waarin de commissievergadering plaats vindt komt de fractie bijeen om zich voor te bereiden op de vergadering aan de hand van de stukken die je vooraf toegestuurd krijgt. Elke donderdagavond voorafgaande aan de week waarin de raadsvergadering plaats vindt komt de fractie weer bij elkaar om de raadsvergadering voor te bereiden op basis van wat besproken is in de commissies.
  • Bij de SP is het raads- en commissiewerk altijd verbonden met het afdelingswerk. Dat wil zeggen dat het commissielid ook een bijdrage levert aan activiteiten van de afdeling, die liggen op het terrein van de commissie waarin hij/zij vertegenwoordigerd is. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat een commissielid zelf contacten legt met belanghebbenden en andere burgers. Op die twee manieren is het commissielid ook steeds goed op de hoogte van wat er onder de bevolking leeft.

Wanneer kom je in aanmerking voor commissielid namens de SP?

  • Allereerst moet je lid zijn van de SP en de uitgangspunten van de SP onderschrijven (zowel het beginselprogramma van de SP, als het verkiezingsprogramma).
  • Je moet in staat zijn om de problemen van mensen en de opvattingen van de SP met elkaar te verbinden en op een begrijpelijke manier in de vergadering naar voren te brengen.
  • Een goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheid (spreken in het openbaar) is belangrijk en een goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid maakt het werken in de commissie makkelijker.
  • Kennis van en interesse en inzicht in de (beleids)terreinen, die de commissie bestrijkt, maken het gemakkelijker om in de commissie te functioneren.
  • Een gezonde portie doorzettingsvermogen helpt je ook om in de commissie succes te hebben.

Wat mag je van de SP verwachten?

  • Bij de SP is de afspraak dat vertegenwoordigers in democratische organen eventuele vergoedingen afdragen aan de partij. Dat geldt dus ook voor de mensen die de SP vertegenwoordigen in een van de commissies. Daar staat tegenover dat kosten die gemaakt worden om het commissiewerk goed uit te voeren, door de SP vergoed worden.
  • Om je in te werken in het commissiewerk en ook daarna krijg je waar nodig ondersteuning en begeleiding van één van de raadsleden.

Mocht je interesse hebben voor één van de twee commissies, dan kun je verdere informatie (met name over de beleidsterreinen van de twee genoemde commissies) opvragen bij de fractievoorzitter, Paul Geurts. adres: Blauwververstraat 77, 5961 KH Horst.

U bent hier