h

SP bezorgd over beperkte opvangcapaciteit voor daklozen

15 augustus 2002

SP bezorgd over beperkte opvangcapaciteit voor daklozen

In een brief aan het college van B&W van de gemeente Horst aan de Maas uit de fractie van de Socialistische Partij in de gemeente Horst aan de Maas haar bezorgdheid over het gebrek aan opvangplaatsen voor daklozen in centrumgemeente Venlo. De SP pleit voor een snelle oplossing van het probleem en een actieve opstelling van de gemeente Horst aan de Maas hierin.

Op donderdag 1 augustus jl. plaatste Dagblad de Limburger een artikel over het tekort aan opvangplaatsen voor daklozen in de stad Venlo. Aangezien Venlo de rol van centrumgemeente vervult, heeft het gebrek aan opvangplaatsen ook gevolgen voor de gemeente Horst aan de Maas.

De fractie van de Socialistische Partij in Horst aan de Maas heeft onlangs middels het actieplan 'onderdak', aandacht gevraagd voor de daklozenproblematiek. Dit actieplan bestond uit tien aanbevelingen, waarin met name de nadruk wordt gelegd op preventie, resocialisatie en het aanbieden van zo adequaat mogelijke voorzieningen.

De SP vindt de situatie zoals die zich nu voordoet in Horst aan de Maas erg zorgelijk, ze wil daarom van het college van Burgemeester en Wethouders weten welke gevolgen het gebrek aan opvangplaatsen voor de korte termijn heeft. Daarnaast roept de SP-fractie Burgemeester en Wethouders op, om waar mogelijk actief te participeren in preventie en in het realiseren van meer capaciteit aan opvangplaatsen.

U bent hier