h

SP Festival "voor elkaar" goed voor elkaar!

1 juni 2002

SP Festival "voor elkaar" goed voor elkaar!

Met het festival "voor elkaar", dat zich op zondag 26 mei in "De letste Geulde" in Horst afspeelde had de SP Horst aan de Maas haar zaakjes goed voor elkaar! Het idee voor een muzikale en culturele happening leefde al langer bij de afdeling. Met de organisatie werd ook niet over een nacht ijs gegaan: pakweg 9 maanden voorbereiding gingen aan het festival vooraf. Het resultaat was er dan ook naar. Een gezellig festival met voor ieder wat wils.

Gevarieerd programma
Een stevige start was het wel te noemen: de Nu-Metal band Birthmark mocht om 14.00 uur de spits afbijten. De band, die begin 2001 werd opgericht en vorig jaar optredens verzorgde tijdens de Allemansmèrt en in Babouche, wist veel jongeren naar het festival te trekken. Net als de leden van Birthmark, met leeftijden tussen 14 en 16 jaar, is ook Renée van Wegberg nog jong: 17 jaar. Toch heeft ze al de nodige ervaring opgedaan met optredens: door deelname aan de finale van de Soudmixshow en de Maashorst Proms is ze in Horst geen onbekende meer. Dit jaar zal ze aan het conservatorium van Rotterdam starten met de musicalopleiding. Dat Renée niet alleen kan zingen maar ook nog dansen, bewees ze door met Wacko Jacko Dance Experience op te treden. Deze dansgroep, onderdeel van de Dansgarde d'n Dreumel, krijgt steeds vaker uitnodigingen om buiten de vereniging optredens te verzorgen. Ook tijdens het festival werd een goede show ten beste gegeven.

Workshops
Tussen de optredens door was er disco voor jong en wat ouder; verder veel belangstelling voor de gratis crea-workshops. Voor kinderen vanaf 9 jaar was er "dokameraadjes", dat hen kennis liet maken met de beginselen van fotografie en het maken en ontwikkelen van een afdruk. Ook de pretex-workshop en monotype, een verf en afdruktechniek met glas of tegels, werden goed bezocht. De grimeuses hadden hun handen vol met het schminken van jong en oud. Na verloop van tijd liepen er dan ook heel wat tomaatjes rond! Voor spelliefhebbers tenslotte waren er oud-Hollandse spelen.

Vrijwilligers
Het festival was niet mogelijk geweest zonder de vele hand en spandiensten die SP vrijwilligers deze dag verrichtten. De meesten bleven tot 's avonds laat, ook omdat het gewoon gezellig was. Gezelligheid, die niet in de minste plaats werd veroorzaakt door bands als Fuzzy Lumpkin en Kaskenade. De muziek van Fuzzy Lumpkin kan het beste omschreven worden als hard- en softrock. Zowel Engels- als Nederlandstalige songs van o.a. The Police, Bryan Adams, Anouk, Alanis Morissette, Marco Borsato, The Scene en Van Dikhout passeerden de revue. Met bravour, enthousiasme en humor wist Fuzzy Lumpkin menig hart te winnen!

Last but not least:
Hekkesluiter van het festival was Kaskenade uit Venlo. Hun dampende kroegmuziek, een aanstekelijke mengeling van oude Rhythm & Blues en Rock & Roll nummers, voorzien van dialectteksten, swingde de pan uit. Kaskenade zorgde voor een volle dansvloer, de nodige joeks en veel lol onder de organisatoren en festivalgangers.

Het doel van het festival:
Een gezellige sfeer mét en voor elkaar hebben we wel bereikt, aldus Paul Geurts, één van de organisatoren. Kortom: een succesvol evenement, vatbaar voor herhaling!

U bent hier