h

Corona en andere zorg(en) … (1)

Het doet me deugd telkens opnieuw te mogen lezen, dat er - met name door de SP - volop aandacht besteed wordt aan de zorgpersoneelsleden, de zorg zelf, expliciet de ziekenhuizen natuurlijk, niet te vergeten het RIVM, het OMT, het OMT-Z, de mondkapjesmakers en -leveranciers, de beschermende-middelen-makers … hallo, bent u daar nog ?

Als je de rij aan wilt vullen kost dat nagenoeg geen enkele moeite. Het probleem aan dit alles is dat er aan de opsomming juist wél een eind moet kunnen komen door voor te stellen dit of dat te doen, waarbij iedereen is gediend. Maar dat, lieve mensen, dát is nou net het probleem waar we voor staan (ja echt hoor, wij met z’n allen). Het virus is nog (steeds) zó onbekend in al z’n gedaanten en mutaties, dat medici en virologen nóg geen uitspraken kunnen en/of durven doen over definitieve vervolgstappen, behalve dan het onderzoek naar een vaccin. En dat is waar Nederland op zit te wachten … helaas !

Constateren van een “ongemak” is één, er eventueel iets aan kunnen doen is twee. In dit geval begint dat laatste al bijna te lijken op ‘the next generation’. Tot op heden is het nu toch de bedoeling dat we moeten wachten tot de “viro-vaccin-uitvinders” een afdoende middel hebben gevonden. Het gaat al de goede kant op met testen op proefpersonen. En dat middel op de markt kunnen brengen - voor iedereen beschikbaar - dat we gewoon naar familie, vrienden, bar en strand kunnen. En dan ook maar weer een hand en kusje kunnen geven, het eerste is fijn en het tweede fijner voor wie er veel van houdt. Wie niet ? Dan wil ik namen lezen/horen, bij in gebreke rugnummers. Tot nu toe doet iedereen haar/zijn stinkende best om van alle componenten ’n eenheid te maken, maar ...

Felix

U bent hier