h

Gemeente vraagt burgers mening over toekomst Horst aan de Maas

6 augustus 2024

Gemeente vraagt burgers mening over toekomst Horst aan de Maas

Foto: SP

De gemeente Horst aan de Maas vraagt aan haar burgers welke onderwerpen zij het belangrijkst vinden voor de toekomst van de gemeente, de toekomst van ieders woonplaats en de toekomst van ieders directe woonomgeving. En welke onderwerpen zij juist het minst belangrijk vinden. Het is goed om je mening te geven over die toekomst. Vandaar dat we via de site van de SP Horst aan de Maas iedereen de mogelijkheid bieden mee te praten over de toekomst van Horst aan de Maas.

Eerder heeft de gemeente Horst aan de Maas haar burgers gevraagd wat zij het belangrijkste vinden voor de toekomst van onze gemeente? Ruim 1500 inwoners, ondernemers dachten toen mee over de toekomst van onze gemeente. Dat heeeft de gemeente vervolgens samengebracht in het Koersdocument ‘Horst aan de Maas 2040’

Is dit ook jouw toekomst?
Hierin bepaalt de gemeente de richting die zij de komende 15 jaar kiezen voor de leefomgeving van haar burgers. De gemeente wil nu toetsen of ze de juiste keuzes maakt en is opniueuw benieuwd naar de mening van haar burgers Die kunnen uiterlijk vóór 1 september de vragenlijst invullen.

Speerpunten uit de koers
Gezondheid en wonen zijn de komende 15 jaar leidend in de keuzes die worden voorgesteld. Economie blijft onverminderd belangrijk voor onze gemeente, maar de komende jaren ligt de nadruk nog meer op duurzaamheid en meerwaarde voor de samenleving. Daarnaast wil de gemeente ervoor zorgen dat ook in de toekomst natuur, recreatie en landbouw naast elkaar kunnen blijven functioneren. Zo moet er ruimte blijven om als agrariër te kunnen ondernemen en een focus liggen op hoge kwaliteit van natuur en recreatie.

De gemeente is dus benieuwd of haar burgers deze speerpunten herkent en erkent. Staat het principe van een gezonde woongemeente voorop? Of vinden zij dat er andere principes leidend zijn bij nieuwe ontwikkelingen?

Meer informatie? Lees hier meer

Reactie toevoegen

U bent hier