h

Ook de politie verdient een hart onder de riem

25 februari 2021

Ook de politie verdient een hart onder de riem

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Donderdagmorgen 25 februari 2021 om 9.00 uur stond de SP in de persoon van afdelingsvoorzitter Paul Geurts aan het loket van het politiebureau in Horst. Hij kwam het politiepersoneel met vlaaien een hart onder de riem steken in deze roerige coronatijden. De vlaaien werden enthousiast ontvangen.

Tijdens de coronacrisis is gebleken dat tien jaar VVD-beleid de publieke sector flink heeft aangetast. Cruciale beroepen worden ondergewaardeerd, er wordt bezuinigd op personeel bij allerlei instellingen, zoals bij de politie. Zij verdienen beter. Het is cruciaal dat agenten, ondanks een tekort aan collega's, voor onze veiligheid zorgen.

Net zoals het cruciaal is dat onze kinderen les krijgen van gemotiveerde onderwijskrachten (zij kregen van de SP Horst aan de Maas ieder een bloemetje ter ondersteuning - zie hier het artikel over het aanbieden van de bloemetjes).

En - daar is iedereen het over eens - net zo cruciaal als de zorgmedewerkers die ondanks de onderwaardering (wat betreft hun loon) zorg blijven verlenen (zij kregen van de SP Horst aan de Maas vlaaien als hart onder de riem, zoals je hier kunt lezen).

Kortom, de cruciale beroepen verdienen een eerlijke baan met een eerlijk inkomen. Daar strijdt de SP al heel lang voor, daar strijdt ze op dit moment voor en daar zal ze in de toekomst voor blijven strijden! Wil je mee strijden, word dan lid door je hier in te schrijven.

U bent hier