h

SP-stemmers bedankt

21 maart 2019

SP-stemmers bedankt

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Nog laat op de avond heeft de SP in Horst aan de Maas haar kiezers via banners op de verkiezingsborden (zie foto) bedankt voor hun stem op de SP. In Horst aan de Maas - met een opkomstpercentage van bijna 56% (bij de vorige verkiezingen in 2015 was dat 47,5%) - heeft de SP veel stemmen verloren. Haalde de SP in 2015 nog 16,88% van de stemmen in Horst aan de Maas (ruim 2500 stemmers), nu was dat - toch nog - bijna 10% (ruim 1800 stemmers). Daarmee werd de SP de vierde partij in Horst aan de Maas, na het CDA (dat 4% minder stemmen kreeg), FvD (13%) en de VVD (die ruim 1,5% minder stemmen kreeg), maar vóór partijen als D66 (1% minder), Groen Links (4% meer) en PvdA (0,6% minder). Provinciaal gezien zakte de SP in Limburg van acht naar vier zetels, een halvering.

De Horster kandidaten op de kieslijst van de SP, Paul Geurts en Bart Cox, wisten beiden de nodige stemmen binnen te halen. Zo behaalde Paul Geurts 558 stemmen ( waarmee hij binnen Horst aan de Maas als derde eindigde in het aantal op één kandidaat uitgebrachte stemmen) en Bart Cox kreeg 172 stemmen uit Horst aan de Maas. De twee Horster kandidaten konden het verlies van de partij echter niet keren.

Als SP wisten we al dat het heel lastig zou worden om in de buurt te komen van de uitslag van de laatste Provinciale Statenverkiezingen. Toen haalden we de op één na beste uitslag ooit in de geschiedenis van onze partij bij deze verkiezingen.

Net als bij de andere verkiezingen hebben veel vrijwilligers in Horst aan de Maas hard gewerkt om van deze verkiezingen weer een succes te maken. Daar is het afdelingsbestuur trots op. Logisch dat het bestuur naast alle SP-stemmers zeker ook iedereen die zich tijdens onze campagne heeft ingezet van harte wil danken. Het was een mooie campagne, maar één ding is duidelijk: het waren niet ónze verkiezingen, zoals Lilian Marijnissen in haar commentaar op TV ook al zei.

Maar het past ons als SP niet de schouders te laten hangen. De SP blijft - ook in Horst aan de Maas - zij aan zij staan met iedereen die strijdt voor een rechtvaardiger Nederland. Er ligt een enorme opgave én potentie voor ons. We zullen doorgaan met onze strijd voor rechtvaardigheid!

U bent hier