h

SP steunt actie “L1 Samen voor de Voedselbank”

9 december 2018

SP steunt actie “L1 Samen voor de Voedselbank”

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Op zaterdag 8 december heeft de SP afdeling Horst aan de Maas deelgenomen aan de actie “L1 Samen voor de Voedselbank” die in heel Limburg werd gehouden. Overal werden de handen uit de mouwen gestoken om mensen die het nodig hebben om gesteund te worden in ieder geval een fijnere decembermaand te kunnen geven. Helaas is dit bittere noodzaak, ondanks dat Nederland een welvarend land is.

Het is heel erg dat er nog zoveel mensen onder de armoedegrens moeten leven, er überhaupt kinderen in armoede leven en er in ons land mensen zijn die geen geld hebben om eten te kopen.  Michael van Rengs, voorzitter van de SP-afdeling Horst aan de Maas: “Het is prachtig dat zo veel mensen zich het lot van anderen aantrekken en zich vrijwillig voor anderen inzetten, maar ik hoop – net als de oprichters van de voedselbanken – dat er snel beleid komt waardoor de voedselbank definitief overbodig wordt gemaakt.”.

Foto: Paul Geurts / SP Horst aan de Maas
Omdat veel mensen op dit moment nog niet zonder kunnen, heeft de SP Horst aan de Maas geholpen. In Horst bij Albert Heijn en in Sevenum bij Jan Linders stonden SP-leden boodschappenbriefjes uit te delen voor de donatie van houdbare producten.

Mensen konden de producten die ze gekocht hadden afgeven waarna de SP’ers aan de slag konden met sorteren en alles afgegeven kon worden voor het transport richting voedselbank. Door de afdeling zelf zijn er 5 volle dozen gedoneerd. Daarnaast heeft voorzitter Michael Van Rengs een check ter waarde van € 200 overhandigd aan de heer Joep Poels, de coördinator van de actie voor de Voedselbank Limburg-Noord.

Foto: Paul Geurts / SP Horst aan de Maas

SP is voornemens om deze actie jaarlijks te steunen en op te nemen in haar activiteitenagenda. Daarnaast zal de SP op politiek vlak altijd blijven vechten om juist die solidariteit te krijgen dat in Nederland geen voedselbank meer nodig zal zijn.

Foto: Paul Geurts / SP Horst aan de Maas

U bent hier