h

Waar heb ik dat eerder gehoord: Hemelwater afkoppelen!

6 november 2016

Waar heb ik dat eerder gehoord: Hemelwater afkoppelen!

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

Maak een stimuleringsregeling voor het afkoppelen van hemelwater zodat dit niet meer via het riool verwerkt hoeft te worden. Dit zou kunnen via een vast bedrag per aansluiting of een bedrag per m2 verhard oppervlak. Een idee dat de SP in oktober 2008 inbracht. Nu wordt ditzelfde idee door het College van B&W aan de raad voorgesteld.

Frank Spreeuwnebergin een reactie op het voorstel: "Op 22 november 2016, dik 8 jaar later, is het dan eindelijk zover. Niet dat er een revolutie plaats vindt, maar altijd mooi als je ideeën serieus opgepakt worden. 

Het idee heeft de SP toentertijd opgedaan bij buurgemeente Venray. Het idee werd voorgelegd aan de raad en B&W. Maar de toenmalige wethouder Arie Stas (Pvda) vond het niet nodig om naar de buren te
kijken. We kunnen onze eigen zaken goed regelen, was de strekking van zijn woorden. 
Nu acht jaar later en regelmatig wat wateroverlast verder komt het college dan toch met een voorstel in de strekking van de SP. Voor de SP maakt het niet uit of dit een eigen idee is of
“gejat”
 van de buren. In dit geval is het beter goed
gejat, dan niets gedaan. 
Als het bijdraagt aan minder wateroverlast en minder druk op het rioolstelsel, vindt de SP het prima. Ook de verdroging kan zo tegengegaan worden. Daarbij stimuleer je mensen en bedrijven om zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor hun omgeving. Prima ook om te lezen dat Waterschap Peel en Maas ook een bijdrage levert aan deze stimuleringsregeling.De SP zal het voorstel nog eens kritisch bestuderen, maar is op voorhand blij dat hier werk van gemaakt is".

U bent hier