h

Terugblik op anderhalf jaar raadswerk

6 juli 2015

Terugblik op anderhalf jaar raadswerk

Foto: SP

Riek Janssen aan het woord: "Tijd om mijn ervaring als raadslid om mij in te zetten voor de inwoners van Horst aan de Maas weer te geven, want dat is voor mij het belangrijkste van het raadswerk. Bij de SP omdat ik werk vanuit de mensen, die we juist nodig hebben voor beeldvorming over hoe iets leeft in de samenleving.

Sinds ik raadslid ben krijg ik vragen van mensen over de WMO, eigen omgeving of gevaarlijke situaties in het verkeer. Altijd maak ik dan een afspraak om zelf poolshoogte te nemen van een situatie of vraag. Ook spreken mij inwoners op straat aan over zaken die bij de gemeente liggen. 

Heel fijn vond ik dat de dorpsraad van Sevenum contact met mij opnam door mijn inzet bij het vinden van een nieuwe bestemming voor de bibliotheek in Sevenum. Natuurlijk steunt de SP hun initiatief om een ontmoetingsruimte proberen te realiseren in Sevenum. Hieruit blijkt dat de signalen die ik krijg vanuit de bevolking ook leven bij de dorpsraad die dit gelukkig oppakt. 

Natuurlijk is gemeenteraadslid zijn niet alleen stukken lezen en besluiten nemen. Belangrijker is het om zaken te regelen in een woonomgeving of bij gevaarlijke situaties. Even bellen met de gemeente en uitleggen waarom er juist op die plek iets moet gebeuren is net zo belangrijk als vergaderen.

Mensen serieus nemen in hun verhaal en samenwerken aan oplossingen is de boodschap voor mij. Nee ik heb geen spijt dat ik mij kandidaat heb gesteld als raadslid. Het past helemaal bij mijn instelling om samen met mensen te werken aan een prettige leefomgeving in een dorp of gemeente."

U bent hier