h

Krijgt bibliotheek Sevenum nieuwe bestemming?

13 april 2015

Krijgt bibliotheek Sevenum nieuwe bestemming?

Foto: SP

Enige tijd geleden heeft de SP vragen gesteld aan het B&W over een herbestemming van de bibliotheek in Sevenum. Uit het  antwoord van B&W kan slechts één conclusie getrokken worden: ze maken zich er gemakkelijk van af... Nadat wethouder Op de Laak tijdens een bijeenkomst in Sevenum had gesteld dat de bibliotheek een ontmoetingsplaats kon zijn voor de Sevenumse gemeenschap, sloot SP-raadslid Riek Janssen daar op aan door te pleiten voor het realiseren van een ontmoetingsplek als voorheen de bibliotheek. In reactie daarop heeft B&W geantwoord dat Sevenum al een gemeenschapshuis heeft, De Wingerd. Riek Janssen: ”Of B&W heeft niet nagedacht, óf ze hebben mijn vragen niet goed begrepen”.

Janssen: “De ontmoetingsplek die ik bedoelde - na reacties vanuit de Sevenumse bevolking - is een plek waar je vrij in en uit kunt lopen, zoals vroeger de in de bibliotheek”.  Te denken valt aan een inloopspreekuur voor het wijkteam in het kader van de WMO. Er zijn veel  Sevenumse mensen die het fijn zouden vinden om een plek te hebben waar ze elkaar ongedwongen kunnen ontmoeten. Riek Janssen: “Ik kan mij voorstellen dat er meerdere spreekuren van verschillende organisaties gehouden worden. Of dat mensen met allerlei vragen aan de gemeente (bijvoorbeeld een dag in de week) terecht kunnen (als een soort dependance). Vragen over de WMO, over bouwen, wonen, vergunningen, een rijbewijs of pas aanvragen, enzovoorts. Het zou toch mooi zijn als er - ook in de andere kernen van Horst aan de Maas - een dag in de week mensen in hun eigen dorp terecht kunnen in plaats van altijd naar Horst te moeten…”.

Het zou fijn zijn als het pand weer werd ingezet voor de Sevenumse bevolking. Riek Janssen nodigt iedereen uit die een idee heeft voor een herbestemming, dat aan haar door te geven!

U bent hier