h

Wisselingen bestuur SP Horst aan de Maas

30 januari 2015

Wisselingen bestuur SP Horst aan de Maas

Foto: SP

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de SP Horst aan de Maas op donderdag 29 januari hebben de leden unaniem Michael van Rengs gekozen tot de nieuwe voorzitter van de afdeling. Van Rengs is de opvolger van Paul Geurts, die zijn zetel beschikbaar heeft gesteld. Naast de voorzitterswisseling vond er nog een wisseling plaats. Binnen de SP is het de gewoonte dat de fractievoorzitter in de gemeenteraad ook deel uit maakt van het afdelingsbestuur. Nu Thijs Coppus als fractievoorzitter teruggetreden is, wordt hij in het afdelingsbestuur opgevolgd door de huidige fractievoorzitter, Anthony van Baal.

Michael van Rengs heeft zijn sporen binnen de SP Horst aan de Maas verdiend. Voordat hij aantrad als voorzitter heeft hij al als gemeenteraadslid en later als fractievoorzitter de standpunten van de SP naar voren gebracht. Ook heeft hij eerder deel uitgemaakt van het afdelingsbestuur. Eén van zijn eerste daden als voorzitter was zijn voorganger Geurts – als medeoprichter van de afdeling in Horst aan de Maas -  te bedanken voor diens bijdrage aan de ontwikkeling van de afdeling. Dat werd beklonken met een grote mand met speciaalbieren. Een vergelijkbare mand viel ook Thijs Coppus ten deel, die onlangs als raadslid en fractievoorzitter is gestopt, omdat hij op korte termijn gaat verhuizen naar de Randstad.

Naast de bestuurswisselingen heeft de Algemene Ledenvergadering het financieel overzicht van penningmeester Felix van Haren goedgekeurd en daarna werd Daan Prevoo verwelkomd, die in ging op de komende verkiezingen voor Provinciale Staten (en indirect de Eerste Kamer). Hij benadrukte het belang van deze verkiezingen en de mogelijkheid dat door winst van de SP de verhoudingen in de Eerste Kamer zodanig kunnen wijzigen, dat het asociale regeringsbeleid en de afbraak van de solidariteit gestopt kan worden. Verder ging hij in op onderdelen van het verkiezingsprogramma voor Provinciale Staten en de plannen die de SP heeft om – door middel van gerichte investeringen – werkgelegenheid te creëren en tegelijkertijd de duurzaamheid van onze omgeving te bevorderen. Het verkiezingsprogramma is hier te downloaden.

U bent hier