h

SP raadslid Thijs Coppus stopt in de raad van Horst aan de Maas

8 december 2014

SP raadslid Thijs Coppus stopt in de raad van Horst aan de Maas

Foto: SP

SP raadslid Thijs Coppus stopt. Hij heeft burgemeester van Rooij per brief daarover geïnformeerd. Volgens Coppus was het raadswerk in Horst niet meer te combineren met zijn baan in Den Haag. Coppus zat sinds 2001 - met een onderbreking van drie jaar - in de gemeenteraad van Horst aan de Maas en was vijf jaar Limburgs Statenlid.

“Afgelopen maanden heb ik gemerkt dat mijn baan in Den Haag steeds moeilijker is te combineren met het raadslidmaatschap in Horst. Ik heb hier lang over nagedacht. Uiteindelijk ben ik - samen met mijn fractie - tot de conclusie gekomen, dat het verstandiger is een stap terug te doen. Ik realiseer me dat ik met mijn besluit juist díe mensen teleurstel, die afgelopen maart op mij gestemd hebben. Een volksvertegenwoordiger moet zich op volle kracht kunnen inzetten in de gemeenteraad én daarbuiten. Dat verdienen zeker ook de mensen, die mij gekozen hebben. Nu mij dat niet meer goed lukt, heb ik de knoop doorgehakt en besloten te stoppen met het raadswerk in Horst.” Aldus Coppus

Coppus zal als fractievoorzitter worden opgevolgd door Antony van Baal, zijn plaats in de gemeenteraad wordt ingenomen door Frank Spreeuwenberg. Coppus zal op 16 december afscheid nemen als raadslid.

U bent hier