h

SP-er Hendrik Hazeu oudste raadslid van Limburg

23 januari 2013

SP-er Hendrik Hazeu oudste raadslid van Limburg

Hendrik HazeuHendrik Hazeu - al sinds 2006 raadslid voor de SP in Horst aan de Maas - is onlangs 85 jaar geworden en daarmee het oudste raadslid van Limburg. Dat meldde het Dagblad de Limburger afgelopen donderdag op de voorpagina van het regiokatern.

In het artikel antwoord Hazeu op de vraag of hij wethouder van Horst aan de Maas zou willen worden gevat: "Of ik na de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen bereid ben wethouder van Horst aan de Maas te worden? Nee. Daar heb ik geen tijd voor. Dan moet ik stoppen met al mijn andere activiteiten. En ik wil mijn werk als vrijwilliger bij het gehandicaptenzwemmen voor geen goud opgeven.” In het artikel gaat SP-er Hendrik Hazeu ook in op zijn motivatie om raadslid te worden. „Er werd steeds meer op ouderen- en gehandicaptenzorg bezuinigd. Daar wilde ik iets aan doen, dus zocht ik een club in Horst die mij daarbij kon helpen.” Zo kwam Hazeu bij de SP terecht en op 78-jarige leeftijd werd hij voor het eerst in zijn leven gemeenteraadslid. marktkoopman.”

Hazeu kan zijn mondje wel roeren als het moet. En dat doet hij vooral als er bezuinigingen op stapel staan die ouderen en gehandicapten treffen. „Daar probeer ik een stokje voor te steken”, zegt Hazeu. „Door bezuinigingen kunnen we nog maar met twintig gehandicapten zwemmen, terwijl we ooit genoeg geld hadden voor vijftig. Het doet pijn om dertig mensen te laten vallen. Ik probeer dit soort schade te beperken.”

U bent hier