h

Wandeling rondom plangebied zandverwerkingsinstallatie

16 april 2010

Wandeling rondom plangebied zandverwerkingsinstallatie

Met een wandeling die zo’n 2 uur in beslag nam, hebben ongeveer 15 belangstellenden deelgenomen aan een verkenningstocht rondom het gebied waar de zandverwerkingsinstallatie (CZVI) mogelijk gaat komen.

Zij zagen enkele magnifieke stukjes Grubbenvorst, die (zo zei een deelnemer) niet vervangen of "gecompenseerd" kunnen worden, zoals het College van B&W beloofd heeft, als straks de Centrale Zandverwerkingscentrale (CZVI) gerealiseerd is.

SP fractievoorzitter Michael Van Rengs - de organisator van de wandeling - nam de groep mee naar allereerst de jachthaven waar momenteel zand- en grindverwerking plaatsvindt, ter grootte van 1 ha. Ter vergelijking, de beoogde CZVI wordt 12 maal zo groot.

Vervolgens werd parallel aan de Maas het pad gevolgd waaraan zich nu nog landbouwgrond bevindt.

Halverwege de tocht werd de groep opgewacht door Ron Janssen, landschapsingenieur en onder andere secretaris van de Groengroep Sevenum. Hij gaf een toelichting op de landschappelijke waarden van het gebied, de geschiedenis van het gebied qua cultuurlandschap en de gevolgen als er ingegrepen wordt.

Het uitzicht op de Maas gaat drastisch veranderen als het gemeentebestuur haar zin krijgt en hier over niet al te lange tijd de installatie aan het werk gaat.

U bent hier