h

Oproep: Meld klachten ronselpraktijken energiebedrijven

8 augustus 2005

Oproep: Meld klachten ronselpraktijken energiebedrijven

De energiemaatschappijen zijn geprivatiseerd. En dat heeft allerlei gevolgen. Eén van die gevolgen is dat sommige energiemaatschappijen zich in de concurrentiestrijd bedienen van kwalijke ronselpraktijken.

Enige weken geleden zijn door één van die energiemaatschappijen, Greenchoice, bewoners in de flat aan het Kuiperplein benaderd om een handtekening te zetten onder een contract voor levering van elektriciteit.
We hebben berichten ontvangen dat mensen zich nogal overrompeld voelden door de manier waarop ze overgehaald werden om het contract te ondertekenen. Ook als iemand aangaf deze zaken liever te laten regelen door de kinderen, bleef de betrokkene aandringen op ondertekening.
Bij deze doen we de oproep aan mensen die in de afgelopen periode ook benaderd zijn door Greenchoice of door andere leveranciers met irritante ronselpraktijken, om hun ervaringen door te geven aan de SP afdeling Horst aan de Maas. Op basis van de verhalen van de mensen kunnen we vervolgens beoordelen of het zin heeft ronselpraktijken van gas- en/of elektriciteitsmaatschappijen aan te pakken.

U bent hier