h

SP Horst aan de Maas wil snelle evaluatie speelplaatsenbeleidsplan

23 juli 2005

SP Horst aan de Maas wil snelle evaluatie speelplaatsenbeleidsplan

De afgelopen maanden hebben een aantal Grubbenvorstenaren bezwaar gemaakt tegen de gang van zaken rondom de uitvoering van het speelplaatsenbeleidsplan.
De speeltuintjes aan de Heideweg en de Comert zijn het afgelopen jaar aangepast. Het gevolg is dat er speeltoestellen zijn verdwenen.

Na een tweetal bezoeken aan de buurten trekt de SP de conclusie dat het verwijderen van een aantal speeltoestellen in de speelplaatsen aan de Heideweg en de Comert niet wenselijk is. Voor kinderen is de aanleiding om te spelen verdwenen. Hierdoor worden de speeltuintjes nauwelijks nog gebruikt.
Naar aanleiding van signalen uit zowel Grubbenvorst als Hegelsom heeft de SP al eerder aangegeven dat er snel een evaluatie van het speelplaatsenbeleidsplan moet komen. Dit om te onderzoeken welke zaken goed zijn gegaan en welke zaken bijgesteld moeten worden.

De SP heeft inmiddels schriftelijke vragen aan het college van B&W gesteld. SP Raadslid Thijs Coppus: ‘Het is belangrijk om nu een pas op de plaats te maken en te kijken hoe de uitvoering van het speelplaastenbeleidsplan is gegaan. Op veel plaatsen zullen de resultaten ongetwijfeld positief zijn, maar in een aantal gevallen is het gewoon misgegaan. Het is geen schande om hiervan te leren en met de betrokken buurten in gesprek te gaan om samen naar een oplossing te zoeken.'

Naast een evaluatie pleit de SP voor het opstellen van een plan van aanpak om ongewenste effecten van de uitvoering van het speelplaatsenbeleidsplan bij te stellen en voor een andere manier van communiceren met de buurten.
Coppus: ‘Het is duidelijk dat er aan de Heideweg en de Comert een aantal zaken mis zijn gegaan, de speeltoestellen die zijn verwijderd, moeten – als het aan de SP ligt – terug komen. Als dit niet mogelijk is, dan moeten er gelijksoortige speelvoorzieningen geplaatst worden.

U bent hier