h

Topinkomen Essent: snelle reactie B&W op brief SP

13 april 2005

Topinkomen Essent: snelle reactie B&W op brief SP

Afgelopen maandag verstuurde de SP-fractie een brief naar de gemeenteraad en het college van B&W over de exorbitante zelfverrijking van Essenttopman Boersma en dinsdag al besloot het college van B&W tegemoet te komen aan het verzoek van de SP om stelling te nemen tegen de salariëring.

Onaangenaam verrast
Het college van burgemeester en wethouders stelt in een brief aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Essent NV dat zij "onaangenaam verrast (is) over deze ontwikkeling. Als aandeelhouder van Essent N.V. staan wij op het standpunt dat een fundamentele discussie over de honorering c.q. het bezoldigingsbeleid van de leden van de Raad van Bestuur gewenst is".

Statuten Essent aanpassen
Op 21 april a.s. vindt de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Essent N.V. plaats. Het college van B&W van de gemeente Horst aan de Maas is op deze aandeelhoudersvergadering vertegenwoordigd. Op de agenda staat onder meer de statutenwijziging van Essent N.V. In dit kader is o.a. voorgesteld om het bezoldigingsbeleid van de Raad van Bestuur, op voorstel van de Raad van Commissarissen, neer te leggen bij de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. In het kader van de behandeling van dit agendapunt verzoekt het college in haar brief aan de Algemene Vergadering om ruimte in te passen voor discussie over het bezoldigingsbeleid van de leden van de Raad van Bestuur.

Maatschappelijk verantwoord 'bezoldigingsbeleid'
De intentie van B&W is - zo blijkt uit haar brief - er op gericht om de Raad van Commissarissen en aandeelhouders op te roepen tot het uitwerken en vaststellen van een maatschappelijk verantwoord bezoldigingsbeleid voor de leden van de Raad van Bestuur. Een zaak die de SP-fractie toejuicht. In de raadsvergadering van dinsdag 19 april a.s. zal de SP het college vragen wat zij verstaat onder "maatschappelijk verantwoord".

U bent hier