h

SP Horst aan de Maas: bekijk mogelijkheden voor huisvesting bibliotheek in pand Albert Heijn

23 september 2003

SP Horst aan de Maas: bekijk mogelijkheden voor huisvesting bibliotheek in pand Albert Heijn

Begin september is duidelijk geworden dat Albert Heijn haar filiaal in Horst op termijn zal sluiten. De fractie van de SP betreurt het vertrek, maar is van mening dat er op dit moment al bekeken moet worden welke invulling het pand mogelijk zou kunnen krijgen. De SP vraagt het college daarom de mogelijkheden voor huisvesting van de bibliotheek in het pand van Albert Heijn te bekijken.

Reeds een aantal jaren worden er plannen gemaakt voor een nieuw onderkomen van de bibliotheek in Horst. Momenteel worden er plannen gemaakt voor nieuwbouw op P1. De SP wil van het college van B&W weten in welk stadium deze plannen zich bevinden en welke mogelijkheden er zijn voor huisvesting van de bibliotheek in het pand van Albert Heijn in de Steenstraat. Daarnaast wil de SP weten in hoeverre het pand van Albert Heijn geschikt is voor huisvesting van de bibliotheek gelet op de vierkante meters en gebouwtechnisch.

Volgens de SP biedt huisvesting van de bibliotheek in het pand van de Albert Heijn een aantal aanmerkelijke voordelen. Zo ligt het pand centraal in het centrum en hoeft er geen nieuwbouw plaats te vinden. Hierdoor kan er een snellere verhuizing van de bibliotheek plaatsvinden.

U bent hier