h

Docent op afstand

Door de coronacrisis zijn de scholen gesloten en moet het onderwijs via de computer op afstand. In plaats van het contact en de interactie met leerlingen zit je als docent noodgedwongen achter de laptop om je leerlingen te bereiken. Juist dat gedeelte dat het werk als docent zo
interessant maakt en mijn hoofdreden is van de keuze voor dit beroep
wordt door de opgelegde beperkingen ineens abrupt weggehaald.

Natuurlijk heb ik begrip hiervoor, want we moeten zorg dragen voor de kwetsbare mensen in onze maatschappij, maar ik verlang naar de dag dat ik weer voor de klas kan staan. Met flauwe humor de leerlingen een glimlach op hun gezicht kan geven en door duidelijke uitleg op het bord de leerlingen klaar kan stomen voor hun examen. Dat is veel mooier dan uitleg via filmpjes, chatten via een computerplatform en opdrachten online zetten.

Wel hoop ik dat de ouders, juist door het verplicht thuishouden van de kinderen, gemerkt hebben dat het vak van docent niet zo gemakkelijk is. Het ligt niet altijd aan school of aan de docent. Soms kan er ook een interne oorzaak zijn. Als die gedachte weer opgepakt kan worden, dan zou mijn beroep in de toekomst nog mooier kunnen worden.

Michael

U bent hier